MEDIA

Ακτιβιστές «πονοκεφαλιάζουν» την Washington Post και τον Τζεφ Μπέζος

Ακτιβιστές «πονοκεφαλιάζουν» την Washington Post και τον Τζεφ Μπέζος

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αίτηση στο διαδίκτυο καλώντας την αμερικανική εφημερίδα Washington Post να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι ο νέος ιδιοκτήτης της, Τζεφ Μπέζος και ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στο διαδίκτυο, της Amazon, συνεργάζεται με τη CIA.


Η ακτιβιστική οργάνωση RootsAction.org η οποία ηγείται της εκστρατείας ανέφερε ότι θα παραδώσει την αίτηση στο κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στην Ουάσιγκτον την επόμενη Τετάρτη και έστειλε σχετική αλληλογραφία στον επικεφαλής της εφημερίδας Μάρτιν Μπάρον.

Η Washington Post η οποία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο από τον Μπέζος, δημοσιεύει τακτικά ειδήσεις και αναφορές σχετικά με την υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα πιο πρόσφατα τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις

Η RootsAction.org αναφέρει το γεγονός ότι η Amazon - η οποία δεν έχει καμία συμμετοχή στην εξαγορά της Washington Post η οποία αγοράστηκε εξ ονόματος του Μπέζος και όχι της Amazon - έχει μια σύμβαση για την αποθήκευση 600 εκατομμυρίων δεδομένων με την

Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και όπως λέει η οργάνωση ελπίζει να κάνει περισσότερες «δουλειές» με τον συγκεκριμένο οργανισμό στο μέλλον.

«Μια βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η μη παροχή πληροφοριών, όταν ένας ιδιοκτήτης των μέσων ενημέρωσης έχει σημαντική οικονομική σχέση με το αντικείμενο ενός άρθρου» αναφέρει στο σκεπτικό της η ακτιβιστική οργάνωση. Η RootsAction.org περιγράφει τον "εαυτό της" ως «η ιστοσελίδα της δράσης για ένα μέλλον προόδου»