MEDIA

Το ΣτΕ «αδειάζει» τον Τσίπρα – «Να είναι προσεκτικός όποιος διατυπώνει εκτιμήσεις για τη Δικαιοσύνη»

Το ΣτΕ «αδειάζει» τον Τσίπρα – «Να είναι προσεκτικός όποιος διατυπώνει εκτιμήσεις για τη Δικαιοσύνη»

Σαφή απάντηση στη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι δεν δίνει «ούτε μία πιθανότητα» το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσαν με διαρροή κύκλοι του ΣτΕ.

Σύμφωνα με διαρροές που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία, κύκλοι του ΣτΕ «αδειάζουν» τον πρωθυπουργό καθώς ανέφεραν ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν δημόσια εκτιμήσεις για το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη. Οι αποφάσεις του ΣτΕ στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζουν a priori την απόφαση επί των κύριων προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων αυτό που κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο ήταν η αναγκαιότητα για την παροχή προσωρινής προστασίας. Και δεν εξετάστηκε το θέμα συνταγματικότητας».

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το όλο θέμα προέκυψε όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της, ουσιαστικά προδίκασε την απόφαση του ΣτΕ, δηλώνοντας ότι δεν δίνει ούτε μία πιθανότητα να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις άδειες.

Η απάντηση αυτή έχει προκαλέσει πόλεμο ανακοινώσεων σήμερα μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ, με τα δύο μέρη να αλληλοκατηγορούνται για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις