MEDIA

Αινιγματική διάψευση της «Αυγής» για την παραίτηση της διοίκησής της

Αινιγματική διάψευση της «Αυγής» για την παραίτηση της διοίκησής της

Σε μία διάψευση, με πολλαπλή ωστόσο ερμηνεία, των πληροφοριών περί παραίτησης της διοίκησης της εφημερίδας, προχώρησε η «Αυγή».

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά πως «την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά. Δεν ισχύουν».

Νωρίτερα, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήθελαν τη διοίκηση της «Αυγής» και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Βασίλη Μουλόπουλο, το διευθυντή Κωστή Νικολακάκο και το διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Στούμπο να παραιτούνται λόγω του «χάσματος» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΔΣ που έγινε το βράδυ της Τρίτης φέρεται να υπήρξε καυγάς ανάμεσα στο διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Στούμπο και στο γενικό γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Μετά από αυτό - και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - ο Δημήτρης Στούμπος υπέβαλε την παραίτησή του με τον πρόεδρο Βασίλη Μουλόπουλο και το διευθυντή Κώστα Νικολακάκο να λένε πως αν παραιτηθεί ο Στούμπος, θα παραιτηθούν και αυτοί.

Παρούσα στο Διοικητικό Συμβούλιο φέρεται μάλιστα να ήταν και η Ράνια Σβίγκου, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της προς την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, υποσχόμενη να εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις τις επόμενες ημέρες.

Ένα από τα βασικά πάντως προβλήματα ανάμεσα στην Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι η οικονομική κατάσταση της εφημερίδας, καθώς στελέχη της πιέζουν το κόμμα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, αφού πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η διάψευση της «Αυγής» αφορά το λόγο και όχι την ίδια την παραίτηση...

Σχετικές ειδήσεις