MEDIA

Εκτέλεση για τους απεργούς πρότεινε ο Τζέρεμι Κλάρκσον!

Εκτέλεση για τους απεργούς πρότεινε ο Τζέρεμι Κλάρκσον!

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δήλωση του διάσημου παρουσιαστή της εκπομπής "Top Gear", Τζέρεμι Κλάρκσον, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν πρέπει να εκτελούνται!

Ο Κλάρκσον ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του BBC χθες το βράδυ, ανήμερα της απεργίας του δημοσίου τομέα στη Βρετανία.

Εκεί δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν θα πρέπει να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους!

«Ειλικρινά θα τους εκτελούσα όλους. Θα τους έβγαζα όλους έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Αμέσως μετά την προκλητική δήλωση, στο BBC άρχισαν να φτάνουν οργισμένα μηνύματα Βρετανών. Μέχρι σήμερα το απόγευμα το βρετανικό δίκτυο είχε δεχτεί 4.769 παράπονα για το διάσημο παρουσιαστή.

Η δήλωση προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. «Ήταν μια ανόητη δήλωση» σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ωστόσο, πολύ πιο σκληρές ήταν οι αντιδράσεις των συνδικάτων και μελών της αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Κλάρκσον «αισχρές και αηδιαστικές».

«Ο Τζέρεμι Κλάρκσον πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά του. Προφανώς δεν ξέρει πώς ζουν οι άνθρωποι που απεργούσαν χθες», είπε ο Μίλιμπαντ.

Ο Τζον Πρέσκοτ, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής πρωθυπουργός στις κυβερνήσεις των Εργατικών, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ξέρω ότι στον Τζέρεμι Κλάρκσον αρέσει να προκαλεί, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι αμείβεται με 1 εκατ. λίρες το χρόνο από το δημόσιο τομέα».

Ο γενικός γραμματέας του Unison, του μεγαλύτερου συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων στη Βρετανία, Ντέιβ Πρέντις, «επείγουσα νομική διαδικασία» για να διερευνηθεί αν τα σχόλια του Κλάρκσον απευθύνονταν στην αστυνομία.

Επίσης, ζήτησε την απόλυσή του από το BBC.