MEETING POINT

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κακή η συμφωνία των Πρεσπών - Ανεπαρκής η «συγγνώμη» του Ζάεφ

Άδωνις Γεωργιάδης
Meeting Point

Η «συγγνώμη» του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για το θέμα που προέκυψε με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro δεν είναι επαρκής, δήλωσε στο «Meeting Point» του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όχι δεν είναι επαρκής η συγγνώμη του κ. Ζάεφ. Για μένα δεν είναι καθόλου επαρκής. Όταν εμφανίστηκε η ομάδα τους με το όνομα "Μακεδονία" στο Euro και υπήρξε αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση έκανε ο κ. Ζάεφ ανακοίνωση καί είπε, ότι λυπούνται αλλά δεν μπορούν να παρέμβουν επειδή η ομοσπονδία είναι ανεξάρτητος οργανισμός κτλ. Όταν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της η κυβέρνηση εκ νέου, είπε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να λύσει αυτό το θέμα... και έκανε tweet λέγοντας "Μακεδονία". Άρα μας δουλεύει κανονικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «η δε συγγνώμη που είπε εκ των υστέρων εμένα δεν με καλύπτει καθόλου. Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια κακή συμφωνία και παραμένει κακή συμφωνία, κυρίως επειδή δεν έχει μέσα έναν τρόπο και μηχανισμό ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις, να υπάρχει και η ανάλογη ποινή».

«Ασφαλώς και η πράξη η προσωπική του κ. Ζάεφ με την ανάρτηση έχει θέσει το ζήτημα της ψήφισης των μνημονίων σε τελείως διαφορετική βάση και είναι ζήτημα που θα το συζητήσουμε ενδελεχώς ενδοκυβερνητικά», είπε στην συνέχεια, προσθέτοντας πως η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας δεν έχει ξεκινήσει επί της ουσίας ακόμα.

«Ο κ. Ζάεφ έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Θέλω να στείλω μήνυμα καθαρό σε όλους: Εμένα αυτή η συμφωνία δε μου αρέσει καθόλου, την πολέμησα από την αρχή, είχα πει ότι αν ψηφιστεί θα είμαι αναγκασμένος να την τηρήσω και προσπαθώ να τηρήσω τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας ως ένας Ευρωπαίος πολιτικός, που αντιλαμβάνεται το συμφέρον της Ελλάδος. Όμως, αυτή μας η πολιτισμένη και ευρωπαϊκή μας συμπεριφορά δεν πρέπει να εκληφθεί από τον κ .Ζάεφ ως σημάδι αδυναμίας, γιατί αν τη δει ως σημάδι αδυναμίας θα έχει κάνει μεγάλο λάθος για τον λαό του. Ελπίζω ότι θα το καταλάβει», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση του όταν τα σχετικά μνημόνια έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, απάντησε, πως «όταν θα αποφασίσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα μνημόνια, προφανώς θα έχουν συνεκτιμηθεί όλες οι παράμετροι της συμπεριφοράς αυτής της χώρας. Άρα τότε, εφόσον το έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, θα έχει τους λόγους να το κάνει κι εγώ είμαι πειθαρχημένος στρατιώτης μιας κυβερνήσεως, δεν μου αρέσουν γενικώς οι ανταρσίες».

Αναφερόμενος δε, στη στάση που θα τηρήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, επεσήμανε, πως όταν κάποιος έχει υπάρξει πρωθυπουργός «μπορούμε να δεχθούμε ότι έχει κι ένα δικαίωμα παραπάνω».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του υπουργού:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.