ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λέσβος: Τα οικονομικά προβλήματα «βουλιάζουν» την ΝΕΛ

Λέσβος: Τα οικονομικά προβλήματα «βουλιάζουν» την ΝΕΛ

Τραγική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εκπρόσωποι της ΝΕΛ έχουν καταγγείλει την πολιτεία για την αδιαφορία που δείχνει, όντας ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς την εταιρεία, τονίζοντας πως η ευθύνη της για την τραγική κατάσταση της ΝΕΛ είναι μεγάλη.

«Δεμένο» στην Θεσσαλονίκη το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" Ν.Μ. 35, που επρόκειτο να αποπλεύσει βραδινές ώρες χθες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ Σάμου και για το οποίο είχαν εκδοθεί συνολικά 411 εισιτήρια, λόγω αδυναμίας ανεφοδιασμού του με καύσιμα, κατά δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πρόβλημα και με το «Μυτιλήνη»

Μια μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ανοιχτά της Αίγινας, υποχρέωσε το πλοίο«Μυτιλήνη» να πάρει το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας ταλαιπωρία στους 275 επιβάτες του.
Το πλοίο, με 76 άτομα πλήρωμα,38 φορτηγά, 31 ΙΧ αυτοκίνητα και 14 δίκυκλα, είχε αναχωρήσει στις 17:40 από τον Πειραιά για Αγ.Κήρυκο, Καρλόβασι και Βαθύ.

Πηγή: lesvosnews.gr/