ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

#allazoumesinithies για το περιβάλλον & φροντίζουμε τις θάλασσες & τους ωκεανούς που εκπέμπουν «SOS»

#allazoumesinithies για το περιβάλλον & φροντίζουμε τις θάλασσες & τους ωκεανούς που εκπέμπουν «SOS»

Το τελευταίο διάστημα και λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας, χρειάστηκε να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας, ώστε να μπορούμε να συμβαδίζουμε με τη νέα πραγματικότητα. Περνώντας περισσότερο χρόνο στο σπίτι, μας δίνεται η ευκαιρία να επανεξετάσουμε πολλούς τομείς στη ζωή μας και να αλλάξουμε συνήθειες, αποκτώντας σταδιακά έναν καλύτερο τρόπο ζωής, ο οποίος μας φέρνει βήμα βήμα, όλο και πιο κοντά, σε ό,τι θέλουμε να είμαστε.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς, έχουν αποφασίσει μέσα σε αυτό το διάστημα, να επανεξετάσουν –μέσα σε όλα– και τη σχέση τους με το περιβάλλον, δημιουργώντας σταδιακά μία «πράσινη» καθημερινότητα που ενισχύει την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη. Με την επιστημονική κοινότητα να επισημαίνει συνεχώς την επικινδυνότητα της κλιματικής αλλαγής, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη μόλυνση των θαλασσών και των ωκεανών, είναι αναπόφευκτο πως η φύση «εκπέμπει SOS», και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγές που μπορούν να υποσχεθούν ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για το μεγάλο μας «σπίτι».

Ωστόσο, όσο εύκολο και αν είναι σε πρώτο στάδιο να πάρουμε αυτή την απόφαση, τόσο απαιτητικό αποδεικνύεται το να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτή. Διότι μπορεί μέχρι σήμερα να μην το αντιλαμβανόμασταν απόλυτα, αλλά από τον τρόπο που τρεφόμαστε, μέχρι τον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα και τα πιάτα μας, όλα επιβαρύνουν λίγο ή πολύ την παρούσα κατάσταση. Ακριβώς για αυτό, έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που παρουσιάζουν οι δικές μας καθημερινές συνήθειες στο οικοσύστημα, ώστε στη συνέχεια να ανακαλύψουμε τους αποτελεσματικούς τρόπους και τους eco friendly «συμμάχους» με τους οποίους θα συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη μας.

Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητα

Παρατηρώντας τα αντικείμενα και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, διαπιστώνουμε πως το πλαστικό είναι αναμφίβολα το υλικό που «κυριαρχεί» στη ζωή μας και ομολογουμένως, μας διευκολύνει αρκετά. Συγχρόνως όμως, είναι και εκείνο που δημιουργεί τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων που καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, με τον αριθμό να ξεπερνάει τους οκτώ εκατομμύρια τόνους ετησίως. Καλό θα ήταν, λοιπόν, ακόμη και αν δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε εντελώς από τη ζωή μας, να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τη χρήση του, αναζητώντας εξίσου εύχρηστες εναλλακτικές που δεν θα μεγεθύνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; #allazoumesinithies και επιλέγουμε αποκλειστικά προϊόντα που διαθέτουν ανακυκλώσιμες συσκευασίες, χρησιμοποιούμε υφασμάτινες σακούλες για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, γυάλινα βάζα για την αποθήκευση τροφών όπως τα όσπρια και τα δημητριακά, ανοξείδωτα ή ξύλινα καλαμάκια αντί για καλαμάκια μίας χρήσης, θερμός αντί για πλαστικά ποτήρια και γυάλινα δοχεία φαγητού αντί για πλαστικά.

Οι επιλογές που περιορίζουν την μόλυνση των υδάτων

Εάν αναλογιστούμε πως οι θάλασσες και οι ωκεανοί καλύπτουν τα 3/4 της επιφάνειας της Γης και συνεπώς, το 99% του χώρου διαβίωσης στον πλανήτη μας, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η ρύπανση των υδάτων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες «απειλές» για τον πλανήτη, αλλά και για το ανθρώπινο είδος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βασικότερος παράγοντας που συντελεί στη μόλυνση των υδάτων, είναι οι χιλιάδες τόνοι πλαστικού από τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα των ψαράδων, τα οποία αποτελούν και έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΒ Βασιλόπουλος, ανάμεσα στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία του πλανήτη, αποφάσισε να φέρει κατ’ αποκλειστικότητα στα καταστήματά της τη νέα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών OceaniQ, την οποία οφείλουμε να προσθέσουμε στα ντουλάπια μας. Πρόκειται για μία καινοτόμα σειρά, με αποτελεσματική καθαριστική δράση, η οποία εκτός από το σπίτι μας, φροντίζει και το περιβάλλον, αφού οι συσκευασίες της προέρχονται από μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα, τα οποία βρίσκονται πεταμένα στις θάλασσες και τους ωκεανούς, επιβαρύνοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα. Συγκεκριμένα, η σειρά -η σύσταση της οποίας είναι παρεμπιπτόντως vegan, δεν περιέχει δηλαδή ζωικά συστατικά- περιλαμβάνει υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό τζαμιών, υγρό πιάτων, υγρό καθαρισμού μπάνιου, υγρό ρούχων και μαλακτικό.

Ό,τι από τα παραπάνω και αν επιλέξουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε κάνει μία μεγάλη, θετική αλλαγή για το σπίτι μας, αλλά και το περιβάλλον!

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως εφόσον αποφασίσαμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συνήθειες μας, το σημείο από το οποίο είναι καλό να κάνουμε την αρχή, είναι το σπίτι μας. Ακριβώς για αυτό, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα AB Βασιλόπουλος ή το ηλεκτρονικό κατάστημα ΑΒ Eshop και επιλέγουμε τη σειρά OceaniQ, η οποία συνεισφέρει έμπρακτα στο «όραμα» ενός πιο «καθαρού» πλανήτη και μας παρακινεί να κάνουμε το ίδιο, φροντίζοντας συγχρόνως το δικό μας «καταφύγιο».