ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AIG γιόρτασε τα 70 Χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Η AIG γιόρτασε τα 70 Χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Σε μία μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30.03.2021, η AIG γιόρτασε τα 70 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα.

70 Χρόνια εμπειρίας, ακεραιότητας, καινοτομίας, προσφοράς και εξέλιξης, γιορτάστηκαν μέσα από ένα διαδικτυακό συνέδριο το οποίο είχε τα πάντα: ιστορική ανασκόπηση για τους σημαντικότερους σταθμούς της AIG, ομιλίες από σημαίνοντα στελέχη της εταιρείας, αλλά και του ασφαλιστικού και εμπορικού κλάδου, καθώς και τιμητικές διακρίσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με πολυετή συνεργασία με την AIG, οι οποίοι με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους συνέβαλαν σημαντικά στην αδιάκοπα επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.

H American International Group έχει προσφέρει σε σταθερή βάση καινοτόμα προϊόντα σε όλη την πορεία της σε οικογένειες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Η AIG, ακολουθώντας πάντοτε μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δεν έπαψε στιγμή να θεωρεί ως μεγαλύτερο «όπλο» της και βασικό παράγοντα για όλες τις επιτυχίες της, τους ανθρώπους της: εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας πολλές και σημαντικές μικρές και μεγάλες νίκες, που της επέτρεψαν να στέκεται δυνατή, πάντοτε έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξής της σε μία συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά. Η συνετή και δοκιμασμένη στρατηγική της, την οποία ακολουθεί πιστά όλες αυτές τις δεκαετίες, την κατέστησε ικανή να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, πάντοτε με σοβαρότητα και συνέπεια απέναντι στους πελάτες της.

Thomas-Lillelund.jpg
Thomas Lillelund, Chief Executive Officer, AIG Europe SA

Ιδιαίτερα η προηγούμενη χρονιά, μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, τα γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά της εταιρείας, τόσο προς τους πελάτες της, όσο και προς τους ανθρώπους της, με την ολική και άμεση προσαρμογή της σε ένα καθόλα νέο επιχειρησιακό μοντέλο με βασικό πυρήνα την τηλεργασία. Διασφαλίζοντας πρωτίστως την ασφάλεια των υπαλλήλων της, η AIG πέτυχε τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που είχε θέσει για το έτος, σε επίπεδο παραγωγής και κερδοφορίας, διατηρώντας μάλιστα την πρωτιά σε συγκεκριμένους κλάδους και τομείς ασφάλισης, εγκαινιάζοντας παράλληλα ένα νέο σύστημα μηχανογράφησης.

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η τιμητική διάκριση των συνεργατών της AIG για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών στόχων της εταιρείας, αλλά και για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν παρά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Οι κατηγορίες στις οποίες σημειώθηκαν διακρίσεις είναι οι εξής: Συνεργάτες με μικτή παραγωγή (Consumer-Commercial) με έδρα στην Αθήνα, Συνεργάτες με corporate παραγωγή με έδρα στην Αθήνα, Συνεργάτες με μικτή παραγωγή (Consumer-Commercial) με έδρα στη Θεσσαλονίκη, Συνεργάτες με corporate παραγωγή με έδρα στη Θεσσαλονίκη, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκίδας (βλ. Παράρτημα 1).

-.jpg
Σωτηρία Μαράκη, Environmental Liability Underwriting Manager, AIG Greece
 
 
 

Όπως κατέστη σαφές μέσα από την εκδήλωση εορτασμού, η εταιρεία σκοπεύει να κινηθεί με τον ίδιο δυναμισμό και το 2021, εστιάζοντας σε τομείς που απαιτούν μεγάλη εμπειρία, εξειδικευμένη γνώση, κατάλληλη στελέχωση και μία ευρεία γκάμα στατιστικών δεδομένων. Σύνθετα ζητήματα που αναδύονται τα τελευταία χρόνια, όπως οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, η Ευθύνη των Στελεχών Διοίκησης, η Περιβαλλοντική Ευθύνη, είναι εκείνα που απαιτούν ένα ξεχωριστό επίπεδο τεχνογνωσίας που μόνο η AIG είναι ήδη σε θέση να προσφέρει, εντοπίζοντας έγκαιρα τους νέους κινδύνους για τους πελάτες της.

Ο Giuseppe Zorgno, Country Manager της AIG στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρόνια, δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Σήμερα κάναμε μια στάση για να δούμε τι καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας μας, να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, αλλά και να οργανωθούμε για το μέλλον. Αισθάνομαι αληθινά υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή την τόσο σπουδαία εταιρεία, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στην Ελλάδα. Υπερήφανος για την ομάδα των συναδέλφων μου, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει τις επιτυχίες μας, υπερήφανος για τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας και για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που με συνέπεια και σοβαρότητα προσφέρουμε. Στην AIG η καινοτομία είναι αυτοσκοπός. Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε νέους τρόπους εργασίας ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας και να προετοιμαστούμε για τα επόμενα 70 χρόνια ιστορίας μας, σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους»!

Giuseppe-Zorgno.jpg
Ο Giuseppe Zorgno, Country Manager της AIG στην Ελλάδα

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΤH ΠΑΡΑΓΩΓΗ (Consumer - Commercial) ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: NN HELLENIC INSURANCE AGENCY SA, MEGA BROKERS SA, 3P INSURANCE, IONIOS NEW AGENCY, VESTER AE, F. I. LEADERS / SAFEFUTURE, HIVE, ΑΡΓΥΡΩ ΔΑΛΕΝΤΖΑ-ΔΟΓΑΝΗ, BRITISH PROVIDENCE, BROKERS UNION, SFAKIANAKIS INSURANCE S.A., Γ. ΚΥΡΛΑΚΗΣ ΑΕ, ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., GLOBAL NET, STAR GROUP, BROKINS AE, COVER INSURANCE

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ CORPORATE ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: HOWDEN-MATRIX, CARPENTER TURNER, ALL RISK, DESIGNIA INSURANCE BROKERS, FLAGSHIP, ΑΜΥΝΑ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΔΙΟΝ ΟΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ALPHAPLUS AGENTS, NAK KATSIBERIS INSURANCE BROKERS SA

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ CORPORATE ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΝ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΤH ΠΑΡΑΓΩΓΗ (Consumer - Commercial) ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: I.G. INSURANCE GROUP

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: CONTRACT A.E.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ: DAIC

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: PROMIST INSURANCE AND FINANCE A.E.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΣΙΛΙΜΗ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΛΑΜΑ, ΔΕΡΒΟΣ INSURANCE AGENT

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΒΛΑΧΑΚΗΣ Ο.Ε, Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒ., INSUREWAY

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε

Σχετικά με την AIG: Η American International Group Inc.

H AIG είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1919 και σήμερα παρέχει Γενικές Ασφαλίσεις, Προϊόντα Ζωής και Συνταξιοδότησης, Ασφάλιση Ενυπόθηκων Δανείων και άλλες χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες σε πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και δικαιοδοσίες. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να προστατέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να τους παρέχουν τα μέσα να διαχειριστούν ενδεχόμενους κινδύνους και να καλύψουν τις συνταξιοδοτικές τους ανάγκες. Η AIG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

YouTube: www.youtube.com/aig και www.youtube.com/aiggreece

Facebook: www.facebook.com/aig.greece

Twitter: @AIGemea

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/aig