ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή μέριμνα: Ποιοι μαθητές και φοιτητές δικαιούνται τα 200 ευρώ για laptop, desktop και tablet

Ψηφιακή μέριμνα: Ποιοι μαθητές και φοιτητές δικαιούνται τα 200 ευρώ για laptop, desktop και tablet

Αν υπάρχει κάτι που όλοι μας αντιληφθήκαμε τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι η καθοριστική σημασία της σύγχρονης τεχνολογίας σε ό,τι αφορά στη μάθηση.

Η τηλεκπαίδευση άλλαξε όλα όσα οι μαθητές, οι φοιτητές, αλλά και οι γονείς τους γνώριζαν για την εκπαίδευση και μας έφερε όλους αντιμέτωπους με ένα περισσότερο ψηφιακό «σήμερα», με μία νέα πραγματικότητα η οποία βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Πράγματι, μέσα σε έναν περίπου χρόνο, το «πρόσωπο» της εκπαίδευσης άλλαξε και έγινε πιο tech και όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές που έλαβαν χώρα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ήρθαν για να μείνουν. Ουσιαστικά, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας οδήγησαν με πιο γοργά βήματα στο ψηφιακό «αύριο». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όλοι μας αναγνωρίζουμε πλέον τον καθοριστικό ρόλο της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και κυρίως, την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που μπορεί να συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Με λίγα λόγια, σήμερα γνωρίζουμε πως η ανάγκη για ψηφιακή μέριμνα, είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ. Και όταν αναφερόμαστε σε ψηφιακή μέριμνα, εννοούμε τη δυνατότητα να έχει κάθε μαθητής και σπουδαστής πρόσβαση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, είτε πρόκειται για laptop, desktop ή tablet.

Δίκαιες ευκαιρίες εκπαίδευσης για κάθε μαθητή

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι τόσο σημαντικό στις μέρες μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει όφελος 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές, για να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop και υλοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Ουσιαστικά, η «Ψηφιακή Μέριμνα» προσφέρει σήμερα στα παιδιά και τους νέους δίκαιες ευκαιρίες, σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση. Ποιοι δικαιούνται όμως τα 200 ευρώ για την αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού και πώς μπορεί κάποιος να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία μέσω του προγράμματος, για το παιδί του ή για τον ίδιο, σε περίπτωση που σπουδάζει;

Συνολικά 560.000 μαθητές και φοιτητές, ηλικίας από 4 μέχρι 24 ετών, θα παραλάβουν το σχετικό voucher των 200 ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Όσο για τα βήματα για την παραλαβή του voucher και εν συνεχεία, για την αγορά του laptop, του desktop ή του tablet, είναι απλά.

Το πρώτο βήμα είναι να εξακριβώσει κάποιος αν είναι δικαιούχος. Και για να συμβεί αυτό, αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του προγράμματος και να υποβάλει τα απαιτούμενα στοιχεία. Όσοι καλύπτουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορούν να λάβουν τη σχετική επιταγή και στη συνέχεια, να προχωρήσουν στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού, επιλέγοντας έναν από τους εγκεκριμένους προμηθευτές, όπως το ΠΛΑΙΣΙΟ -το οποίο να σημειώσουμε ότι έχει σταθεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό των μαθητών, τόσο τους τελευταίους μήνες, όσο και τα προηγούμενα έτη: Από τη δωρεά tablet σε 87 σχολεία ακριτικών και δύσκολα προσβάσιμων περιοχών στην Ελλάδα μέχρι τη δημιουργία της πρώτης STEM Library σε δημόσιο σχολείο της Αττικής.

Μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε κορυφαία brands τεχνολογίας, που διαθέτει το Πλαίσιο, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το voucher των 200 ευρώ για να επιλέξουν τον εξοπλισμό που θέλουν και να τον παραλάβουν μέσα σε 24 ώρες. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν σε έναν ειδικό της εταιρείας, για την άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγησή τους, αλλά και την υποστήριξη αναφορικά με τη συσκευή που θα επιλέξουν, καθώς αποτελεί εξουσιοδοτημένο service provider σε HP, Asus & Turbo-X.

Σημαντική πληροφορία: Για να μάθετε πρώτοι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και να παραλάβετε τον σχετικό εξοπλισμό, αρκεί ένα «κλικ» στον σχετικό ιστότοπο για την «Ψηφιακή Μέριμνα» ή εναλλακτικά, ένα τηλεφώνημα στο 210 2895000 ή μία επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ.

Για να δουν, λοιπόν, το μέλλον τους τα παιδιά, χρειάζονται δίκαιες ευκαιρίες σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνουν στο άμεσο μέλλον ακόμη πιο πολλές ενέργειες για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δη, πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν τις προσπάθειες και τις δεξιότητες των μαθητών και των φοιτητών με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και τους δίνουν πιο άμεση και εύκολη πρόσβαση στο απαραίτητο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό. Αυτό ακριβώς σημαίνει ψηφιακή μέριμνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.