ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η απόσπαση προσοχής επηρεάζει το ίδιο τενίστα και οδηγό; Δείτε το βίντεο της Αττικής Οδού

«Οδήγηση & απόσπαση προσοχής» από την Αττική Οδό
«Οδήγηση & απόσπαση προσοχής» από την Αττική Οδό

Η οδική συμπεριφορά στην Ελλάδα «πάσχει» και αυτό είναι ολοφάνερο από τα στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση με τα τροχαία στους ελληνικούς δρόμους. Οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν διαθέτουν την κατάλληλη παιδεία για να χειριστούν το τιμόνι, με αποτέλεσμα, παρότι το οδικό δίκτυο της χώρας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, το τοπίο να μην βελτιώνεται.

Η Αττική Οδός αποτελεί σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης που προσφέρει στους χιλιάδες οδηγούς που τη χρησιμοποιούν σε καθημερινό επίπεδο. Πέρα από την άρτια συντήρηση του αυτοκινητόδρομου και όλου του εξοπλισμού, έχει αναλάβει μια καμπάνια ενημέρωσης – εκπαίδευσης, τόσο μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους όσο και με μία σειρά βίντεο – σποτ που απευθύνονται στους οδηγούς και στα οποία πρωταγωνιστεί ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας.

Στο πρώτο από αυτά τα σποτάκια, ο Θανάσης Χούντρας εξηγεί με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο πώς η οδήγηση «μοιάζει» με ένα παιχνίδι τένις. Με συγκεκριμένα παραδείγματα, με έξυπνες ατάκες και χιουμοριστική αισθητική, εξηγεί πόσο σημαντική μπορεί να είναι η απόσπαση της προσοχής τόσο για έναν τενίστα όσο και για έναν οδηγό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα γήπεδα τένις, κατά τη διάρκεια του αγώνα, επικρατεί απόλυτη σιγή από θεατές και συμμετέχοντες – ο σκοπός είναι να μην αποσπάται η προσοχή των αντιπάλων αθλητών στο κορτ, να μην αφήνουν δηλαδή από το βλέμμα και το μυαλό τους το μπαλάκι ούτε στιγμή.

Εσείς, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα πράγματα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή ενός οδηγού όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι; Και κυρίως, πόσα πολλά περισσότερα από έναν πόντο έχει να χάσει, εάν συμβεί αυτό;

Δείτε το video με θέμα «Οδήγηση & απόσπαση προσοχής» από την Αττική Οδό: