ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κούραση και οδήγηση: Ποια είναι τα κοινά στοιχεία με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ; (video)

«Οδήγηση & κούραση» video από την Αττική Οδό
«Οδήγηση & κούραση» video από την Αττική Οδό

Στην προσπάθεια επίτευξης ενός σημαντικού κοινωνικού στόχου, αυτού της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, πρωτοστατεί η Αττική Οδός, με μία πρωτοποριακή καμπάνια. Μια σειρά videos με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης Θανάση Χούντρα, εξηγούν με πολύ απλό τρόπο πτυχές της οδήγησης που ίσως και να μην προσέχουμε όσο θα έπρεπε. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε άραγε οι περισσότεροι από εμάς ότι όταν οδηγούμε κουρασμένοι, είναι σχεδόν το ίδιο με το να οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ;

Πλέον, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στην πλειοψηφία των οδηγών έχει καταστεί σαφές πως αλκοόλ και οδήγηση δεν «πηγαίνουν μαζί». Ακόμα κι ένα ποτηράκι παραπάνω μπορεί να μειώσει σημαντικά τα αντανακλαστικά μας κι αυτό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο όταν χρειάζεται να αντιδράσουμε εν κινήσει. Αυτή η έστω ελαφριά ζαλάδα που φέρνει το αλκοόλ στον οργανισμό μας έχει σαφέστατη επίδραση στον τρόπο που οδηγούμε και επομένως ο συνδυασμός είναι απαγορευτικός.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε με την ίδια σαφήνεια, είναι ότι ανάλογα αποτελέσματα ως προς τον τρόπο που οδηγούμε, έχει και η κούραση: Μεγαλώνει τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού, γεγονός ύψιστης σημασίας για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Όταν αισθανόμαστε νύστα, όταν μας καταβάλει η κούραση της ημέρας, είναι καλό να μην «πιάνουμε τιμόνι» κι ο Θανάσης Χούντρας εξηγεί αναλυτικά και πολύ παραστατικά το γιατί, στο παρακάτω βίντεο της Αττικής Οδού:

Δείτε το video με θέμα «Οδήγηση & κούραση»:

Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης της Αττικής Οδού, αποτελούν εδώ και 20 χρόνια, σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τη χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πέρα από την άρτια συντήρηση, οι εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», φροντίζουν και για την ενημέρωση των οδηγών και την κατά το δυνατόν καλύτερη κατάρτισή τους, σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και οδηγικής συμπεριφοράς.