ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H ΤΕΧΑΝ ENVIPCO δίνει τον λόγο στον πολίτη: Πώς θα δωρίσουμε 1.000.000€

H ΤΕΧΑΝ ENVIPCO δίνει τον λόγο στον πολίτη: Πώς θα δωρίσουμε 1.000.000€

Ομολογουμένως, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον, για εμάς και το περιβάλλον που μας «φιλοξενεί», βάζοντας το δικό μας «λιθαράκι» προς τον «δρόμο» της βιωσιμότητας

Ωστόσο, συχνά, δεν έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω δράσεων που στηρίζουν το περιβάλλον και την κοινωνία.
Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αναλάβουμε δράση; Ο Όμιλος εταιρειών ΤΕΧΑΝ Envipco, μας δίνει την ευκαιρία που αναζητάμε, με τα Ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης -τα λεγόμενα «Σπιτάκια» της Ανακύκλωσης και πρωτοπορεί με ένα καινοτόμο καιΟλοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης..

Συγκεκριμένα, μέσω αυτού του Προγράμματος πρόκειται να διαθέσει σε τέσσερις φορείς, δωρεά ύψους 1.000.000€, στηρίζοντας δράσεις τους για το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία και την κοινωνία. Και, εδώ, έγκειται η πρωτοτυπία του προγράμματος της ΤΕΧΑΝ Envipco, μιας και οι συγκεκριμένοι φορείς, θα επιλεγούν από τους πολίτες. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσω μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, κατά την οποία οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιοι από τους φορείς έχουν καταθέσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και αξίζει να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος.

Γνωρίζοντας το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Για εμάς που η γνώση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να αναλάβουμε δράση, αρκεί να γνωρίζουμε πως η ΤΕΧΑΝ Envipco, κατασκευάζει και λειτουργεί τα υψηλής αμερικανικής τεχνολογίας αυτόματα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, ανοίγοντας τον «δρόμο» της βιωσιμότητας, αναφορικά με τους τομείς του περιβάλλοντος, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνίας.

Μέσα από συλλογικές και ατομικές δράσεις, φέρνει την «πράσινη» ανάπτυξη στην καθημερινότητα μας, καθιερώνοντας στη συνείδηση των πολιτών το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τοποθετώντας σε όλη την Ελλάδα, τα λεγόμενα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», έχει καταγράψει σημαντικό έργο στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, πρωτοπορώντας στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της ζωής μας.

Η δωρεά ύψους 1.000.000 € βρίσκεται στα χέρια των πολιτών

Μπορεί μέχρι σήμερα, η ευθύνη -σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα- να ήταν στα χέρια των «λίγων», ωστόσο, η ΤΕΧΑΝ Envipco αλλάζει τα δεδομένα, φέρνοντας την κατάσταση στα δικά μας χέρια, χάρη στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στο ερώτημα «πώς πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία;», η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί. Αρχικά εκείνοι που οραματίζονται και πραγματοποιούν δράσεις, έρευνες, προγράμματα, projects για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Προγράμματος (περιβάλλον, υγεία, παιδεία, κοινωνία) υποβάλλουν την ειδική φόρμα με την αίτησή τους. Αφού οι προτάσεις αυτές αξιολογηθούν, οι πολίτες παίρνουν τον λόγο: Μέσω μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει ποιοι από τους φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικές ομάδες, start ups, οργανώσεις) έχουν καταθέσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και αξίζει να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος.

Βεβαίως, πριν οι πολίτες κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι «νικητές» του Προγράμματος, μία ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από σημαντικούς επιστήμονες και άτομα εγνωσμένου κύρους, θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις μία προς μία. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες προτάσεις-έργα, ανά πυλώνα του Προγράμματος και οι πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν σε ποιες προτάσεις θα δωρισθούν 1.000.000 €.

Οι φορείς που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής

Η «πρόσκληση» συμμετοχής στο πρόγραμμα της ΤΕΧΑΝ Envipco απευθύνεται σε καθέναν που θέλει και δύναται να συμμετάσχει, μη αποκλείοντας κανέναν. Πρόκειται για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, λοιπόν, στο οποίο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους και να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση.

Η διευρυμένη πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε ερευνητικές ομάδες, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εταιρίες – τεχνοβλαστούς ερευνητικού οργανισμού, νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλους φορείς, που θα αποδείξουν ότι αξίζουν να ενισχυθούν, για να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη, μιας και το Πρόγραμμα προσφέρει ίσες ευκαιρίες για ολόκληρη την κοινωνία.



Για εμάς που αναζητάμε ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο να απευθύνεται σε τέσσερις βασικούς φορείς, όπως το περιβάλλον, η παιδεία, η υγεία και η κοινωνία, δωρίζοντας 1.000.000€, τότε, η ΤΕΧΑΝ Envipco μας περιμένει να την ανακαλύψουμε -από 5.9.2022 έως και 31.10.2022- στον ιστοχώρο του Προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά η φόρμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΕΔΩ.