ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο φορές χρυσή η Κωτσόβολος στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Δύο φορές χρυσή η Κωτσόβολος στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Διαχείριση Αποβλήτων & Ανακύκλωση» και «Τεχνολογία & Προσβασιμότητα»

Η Κωτσόβολος βραβεύτηκε με δύο χρυσά βραβεία για το πρόγραμμα «Ανακύκλωση Συσκευών – Κωτσόβολος» και το πρόγραμμα «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» στις κατηγορίες Διαχείριση Αποβλήτων & Ανακύκλωση και Τεχνολογία & Προσβασιμότητα, των Hellenic Responsible Business Awards 2022 που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η Κωτσόβολος, ο No. 1 retailer στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, τοποθετεί στο επίκεντρο των δράσεών της την προστασία του περιβάλλοντος και υλοποιεί «πράσινες» πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον. Από την έναρξη του προγράμματος Ανακύκλωσης το 2008, η εταιρεία έχει ανακυκλώσει πάνω από 40 εκατ. κιλά συσκευών, ενώ μόνο το 2021 ανακύκλωσε 9,4εκ. κιλά συσκευών, +30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, με στόχο την καλλιέργεια ενός «πράσινου» τρόπου σκέψης προσέφερε 200.000 vouchers στους καταναλωτές που επέλεξαν να ανακυκλώσουν τη συσκευή τους. Η κατάκτηση του Χρυσού βραβείου στην κατηγορία «Ανακύκλωση», επιβεβαιώνει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η καλλιέργεια μιας «πράσινης» συνείδησης τόσο εσωτερικά στην εταιρεία, στους πελάτες, όσο και στον κόσμο, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον και μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Η δεύτερη χρυσή βράβευση στην κατηγορία «Προσβασιμότητα», ήρθε για το πολυβραβευμένο πρόγραμμα της εταιρείας «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια». Το πρόγραμμα αυτό είναι η υπόσχεση της Κωτσόβολος να ενδυναμώσει όλους τους ανθρώπους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με την τεχνολογία, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία και να κάνει καλύτερη τη ζωή του μέσα από αυτήν. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που είναι πολλά περισσότερα από ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπόσχεται ίση πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους σε κάθε αγοραστικό ταξίδι, είτε είναι φυσικό ή ψηφιακό. Είναι το όραμα της εταιρείας για έναν καλύτερο κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Τόσο η ανακύκλωση όσο κι η προσβασιμότητα είναι δύο πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία. Είναι η εμπιστοσύνη που οι πελάτες της δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια και την επιστρέφει με συνέπεια στο κοινωνικό σύνολο. Η συνεχής εξέλιξη των αντίστοιχων προγραμμάτων αποτελεί δέσμευση της Κωτσόβολος και των ανθρώπων της, σε μια προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας όλων για ένα καλύτερο μέλλον, για μία Καλύτερη Ζωή.