ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο λιανεμπόριο από τη Lidl Ελλάς

Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο λιανεμπόριο από τη Lidl Ελλάς

«Lidl UP: Learn & Work»: Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο λιανεμπόριο από τη Lidl Ελλάς 

Αν υπάρχει κάτι που έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ζητούμενο στη σύγχρονη αγορά εργασίας στη χώρα μας, αυτό είναι η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό όμως; Ποια είναι τα βήματα που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση; Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που μπορούν να καλύψουν έμπρακτα αυτήν την ανάγκη, ωφελώντας τόσο τους νέους και τις νέες, όσο και την ίδια την αγορά εργασίας;

Την ανάγκη αυτή έχει εντοπίσει η Lidl Ελλάς, που στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νεανική επιχειρηματικότητα με το καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα Lidl UP: Learn & Work. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, νέοι και νέες που επιλέγουν να εργαστούν στο λιανεμπόριο, έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να καταρτιστούν σχετικά με το αντικείμενό τους. Παράλληλα, πέρα από την εκπαιδευτική αυτή καθεαυτή τη διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική.

Lidl UP: Learn & Work, με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια και συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Μέσα από την καινοτόμα του προσέγγιση, προσφέρει στους σπουδαστές τόσο θεωρητική κατάρτιση, όσο και μαθητεία-εργασία: Το θεωρητικό κομμάτι υλοποιείται στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το πρακτικό, δηλαδή η απόκτηση πραγματικής εργασιακής εμπειρίας σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική – εκεί όπου ήδη οι εκπαιδευτές της Lidl Ελλάς, Διευθυντές/τριες Καταστημάτων, είναι καταρτισμένοι, με πιστοποίηση εκπαιδευτή/ριας ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές/ριες λαμβάνουν μηνιαίο μισθό, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν θέση Υποδιευθυντή/ριας καταστήματος στην αλυσίδα Lidl Ελλάς, με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση του προγράμματος μπορούν να δώσουν εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσουν το πτυχίο τους, επιπέδου Ι.Ε.Κ., ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου.

Lidl Ελλάς: Με όραμα τη στήριξη της νέας γενιάς

Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμα της Lidl Ελλάς να στηρίξει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος

Στόχος της Lidl Ελλάς είναι η ενίσχυση των νέων ανθρώπων, όχι απλά προσφέροντας εργασία αλλά ιδίως, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που οδηγεί σε προσφορά ποιοτικών θέσεων εργασίας. Παράλληλα και τα υπόλοιπα προγράμματα Lidl UP (International Trainee, Purchasing Trainee) έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα από μια ολιστική εκπαίδευση 12 έως 18 μηνών να προετοιμάζουν κάθε απόφοιτο να αναλάβει μια θέση ευθύνης με την ολοκλήρωσή τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Lidl UP: Learn & Work, αποτελεί πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας. Ήδη, το πρόγραμμα «μετράει» έναν επιτυχημένο κύκλο σπουδών που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι σπουδαστές/ριες βρίσκονται πλέον στο 2ο εξάμηνο. Διδακτικό προσωπικό αλλά και όσοι παρακολουθούν τα θεωρητικά μαθήματα δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από το ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ δύο εκ των σπουδαστών του 1ου κύκλου, ο Νίκος και η Χριστίνα, συμμετέχουν στην επικοινωνία αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του προγράμματος - στοιχείο σαφώς ενδεικτικό της επιτυχίας και του φιλικού κλίματος που επικρατεί στο πρόγραμμα. Η διαδικασία αιτήσεων για τον 2ο κύκλο μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2023.

Με το Lidl UP: Learn & Work, κάθε νέος και νέα σήμερα που στοχεύει σε μία καριέρα στον χώρο του λιανεμπορίου και ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο, έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί κατάλληλα, να αποκτήσει το θεωρητικό υπόβαθρο και να συνεχίσει ξεκινώντας την επαγγελματική του πορεία σε ένα κατάστημα της Lidl Ελλάς. Σε μια ποιοτική θέση εργασίας, που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο, με όρεξη και όραμα για το μέλλον.

Κάθε ενδιαφερόμενος νέος και νέα μπορεί να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work στο lidlup.gr , ενώ μπορεί να κάνει την αίτησή του για τον 2ο κύκλο σπουδών μέχρι 15/12.