ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκτήστε δωρεάν τις δεξιότητες που χρειάζεται η επιχείρησή σας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον

Αποκτήστε δωρεάν τις δεξιότητες που χρειάζεται η επιχείρησή σας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον

Την ψηφιακή τους ταυτότητα αναζητούν σήμερα οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του επιχειρείν στη χώρα μας.

Η διαδικασία της ψηφιοποίησης αποδεικνύεται περίπλοκη για πολλούς επιχειρηματίες, που όμως κατανοούν πως η δυναμική παρουσία της επιχείρησής τους στον ψηφιακό κόσμο έχει, πλέον, πρωταρχική σημασία για την περαιτέρω αναπτυξιακή της πορεία.

Τα στοιχεία της EUROSTAT (2021) για την Ελλάδα αποτυπώνουν την κατάσταση: Μόνο το 22% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί υπηρεσίες Cloud, σε σχέση με το 44% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο όρο, ενώ μόλις το 4% αξιοποιεί την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μεγάλη έρευνα για την ψηφιακή ετοιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE και παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2022, κατέδειξε πως το 50% των ΜμΕ δηλώνει ότι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η ψηφιακή μετάβαση, όμως, αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σήμερα, καθώς ανοίγει τους ορίζοντες του καινούριου, ψηφιακού κόσμου, στον οποίο όλοι καλούμαστε να συνυπάρξουμε, ήδη από το άμεσο μέλλον. Με πολύ απλά λόγια, δεν νοείται σύγχρονη επιχείρηση, με εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα και όραμα, να μην έχει σήμερα ψηφιακή παρουσία.

Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, απαιτείται η κατάκτηση συγκεκριμένων, ψηφιακών δεξιοτήτων, ώστε επιχειρηματίας και εργαζόμενοι να μπορούν να «υπάρχουν», να λειτουργούν, να εργάζονται και να αλληλεπιδρούν στο ψηφιακό περιβάλλον. Η κατάκτηση των δεξιοτήτων αυτών είναι σήμερα ένα πολύτιμο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και ο τρόπος με τον οποίο κατακτιούνται οι συγκεκριμένες δεξιότητες, αποκτά ύψιστη σημασία.

Για τον λόγο αυτό, δηλαδή για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων κατά την ψηφιακή τους μετάβαση, ήδη από το 2017, ξεκίνησε η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS, που συνεχίζεται έως σήμερα, με το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS - Certification Program. Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις, που έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την COSMOTE και απονέμει σε όσους το παρακολουθούν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

COSMOTE GROW YOUR BUSINESS - Certification Program: Ψηφιακές δεξιότητες με πιστοποίηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS - Certification Program πραγματοποιείται Online, είναι εντελώς δωρεάν και επιστρέφει φέτος, για δεύτερη χρονιά, ανανεωμένο, με νέα μαθήματα και νέα δομή, μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου. Απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ξεκινά εντός Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024. Συνολικά αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ), που αναπτύσσονται σε 109 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής για τον δεύτερο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program στο: www.growyourbusiness.gr/certification-program

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον πρώτο κύκλο του προγράμματος παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνολικά απονεμήθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου.

Σχολιάζοντας την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, ο Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing, CRM & ChanneL Management Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, επισημαίνει: «Η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS - Certification Program επιβεβαίωσε την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες. Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους, επανερχόμαστε με νέο κύκλο μαθημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ψηφιακή κατάρτιση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Από το 2017 έως και σήμερα, μέσα από την πρωτοβουλία GROW YOUR BUSINESS, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας «πράσινης», βιώσιμης ανάπτυξης. Και συνεχίζουμε. Γιατί στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας».

«Ο πρώτος κύκλος του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS - Certification Program στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος, μέσα από τις 100 ώρες που παρακολούθησαν έμαθαν πρακτικά εργαλεία τα οποία τους βοηθούν στην επόμενη ημέρα της επιχείρησης τους. Ως Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE», υπογραμμίζει σχετικά ο καθηγητής του ΟΠΑ και Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, κ. Γιάννης Μούρτος.

COSMOTE και Όμιλος ΟΤΕ δίπλα στις επιχειρήσεις για την ψηφιακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα

Με την πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS ήδη από το 2017, η COSMOTE έχει εκφράσει τη βούλησή της να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις δράσεις ψηφιακής συμπερίληψης που υλοποιεί, έχει ήδη εκπαιδεύσει πάνω από 75.000 επαγγελματίες, καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών. Με ημερίδες, εργαστήρια και σεμινάρια, που αρχικά πραγματοποιούνταν διά ζώσης σε πόλεις όλης της χώρας και κατόπιν διαδικτυακά, σήμερα πραγματοποιείται η 4η φάση του προγράμματος, με τον δεύτερο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, άλλωστε, στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, στηρίζει τη μετάβαση προς μία ψηφιακή κοινωνία ίσων ευκαιριών και χωρίς αποκλεισμούς, με κύρια προτεραιότητα τη δυνατότητα ψηφιακής ένταξης για όλους, παρέχοντας ψηφιακές δεξιότητες και μέσα, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.