ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακαλύπτοντας την πραγματική αξία προσωπικών πολύτιμων αντικειμένων με την ProntoPegno

Ανακαλύπτοντας την πραγματική αξία προσωπικών πολύτιμων αντικειμένων με την ProntoPegno

H εκτίμηση της αξίας ενός πολύτιμου αντικειμένου δεν είναι απλή υπόθεση.

Αν ανοίξει κάποιος ένα συρτάρι, μπορεί να βρει ένα προσωπικό αντικείμενο το οποίο αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο, καθώς έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Ίσως είναι ένα δαχτυλίδι που η γιαγιά δεν το αποχωριζόταν ποτέ, καθώς το είχε κληρονομήσει από τη δική της μητέρα. Είναι σίγουρο, λοιπόν, πως έχει μεγάλη συναισθηματική αξία, αλλά αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί είναι η πραγματική, τρέχουσα αξία του.

Μήπως, όμως, αυτό το κειμήλιο, όπως και κάθε κειμήλιο, έχει να αφηγηθεί τη δική του ξεχωριστή ιστορία; Μήπως σε κάθε σπίτι «κρύβεται» ένας -μικρότερος ή μεγαλύτερος- θησαυρός;

Καθώς η εκτίμηση της αξίας ενός πολύτιμου αντικειμένου δεν είναι απλή υπόθεση, είναι απαραίτητο να απευθυνθεί κάποιος σε επαγγελματίες οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αξιολογήσουν με ακρίβεια και εγκυρότητα το εκάστοτε αντικείμενο. Στη συνέχεια, οι εξειδικευμένοι εκτιμητές προβαίνουν σε λεπτομερή αξιολόγηση του αντικειμένου, χωρίς να παραλείψουν να εξηγήσουν στον ενδιαφερόμενο αναλυτικά όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την αρχή έως το τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες εκτίμησης και αξιολόγησης οφείλουν να είναι αυστηρές και να εγγυώνται την αυθεντικότητα κάθε αντικειμένου. Παράλληλα, οι εκτιμητές πρέπει να έχουν την εμπειρία να διακρίνουν το πραγματικό από το ψεύτικο αντικείμενο, καθώς, με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι ο πελάτης λαμβάνει την πλέον δίκαιη αξία των αντικειμένων του.

Πώς μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί την πραγματική αξία ενός αντικειμένου άμεσα; Εάν κάποιος θέλει να μάθει πόσο αξίζει σήμερα εκείνο το δαχτυλίδι υπάρχει στην οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ProntoPegno στη Σόλωνος 75, στην καρδιά της Αθήνας.

Εκεί, στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής Ημέρας Δωρεάν Εκτίμησης στις 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., που πραγματοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με την Art-Rite, θα έχει την ευκαιρία να λάβει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του και να ανακαλύψει την πραγματική αξία των ρολογιών και των κοσμημάτων, ακόμα και του χρυσού και των πολύτιμων λίθων που κατέχει.

Γιατί, όμως, να συμμετάσχει κάποιος στην Ημέρα Δωρεάν Εκτίμησης; Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως έμπειροι επαγγελματίες θα αφιερώσουν μία ημέρα στις ακριβείς, σχολαστικές αξιολογήσεις πολύτιμων αντικειμένων, με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Μάλιστα, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα ενημερωθούν προφορικά απλά για την αξία των αντικειμένων αλλά θα λάβουν μία ολοκληρωμένη έκθεση εκτίμησης.

Επιπλέον, η εκδήλωση αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να γνωρίσει κάποιος από κοντά την ProntoPegno, η οποία φημίζεται για την πολυετή εμπειρία της στον κλάδο των ενεχυροδανειστηρίων, και την Art-Rite, η οποία είναι διάσημη εταιρεία στον κλάδο των δημοπρασιών, τις εταιρείες που αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του ιταλικού τραπεζικού ομίλου Banca Sistema.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον Όμιλο, καθώς επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον του στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει την εμπειρία του καθώς, μέσω των εκτιμήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους και τις ιστορίες που έχουν να αφηγηθούν, με απώτερο στόχο τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα.

Ευρύτερα, η δραστηριότητα της ProntoPegno στην Ιταλία μετράει περισσότερα από 6 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία που αξιοποιεί. Η εταιρεία έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα, καθώς έχει παρουσία στη χώρα από το 2022, ενώ πιο πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην Πορτογαλία.

Επιπλέον, αποτελεί μέλος της International Association of Collateral and Social Credit (Pignus), εκπροσωπώντας την Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της αξιοπιστίας της. Όσον αφορά τον οίκο δημοπρασιών Art-Rite, φημίζεται για την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που προσφέρει σε διάφορους τομείς όπως τα κοσμήματα, τα ρολόγια, τα διαμάντια και οι λίθοι.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την πραγματική αξία αντικειμένων και κειμηλίων που τυχόν διαθέτετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ημέρα Δωρεάν Εκτίμησης της ProntoPegno, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Art-Ritter στις 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο κατάστημα της οδού Σόλωνος 75, στο κέντρο της Αθήνας.