ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Henkel: Μείωση κερδών λόγω αναδιάρθρωσης

Henkel: Μείωση κερδών λόγω αναδιάρθρωσης

Η Henkel & Co. KGaA ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 μειώθηκαν ελαφρώς, επηρεασμένα από έκτακτα κόστη που σχετίζονται με την αναδιάρθρωσή της.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκέμβρη μειώθηκαν στα 298 εκατ. ευρώ από τα 320 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η πτώση αυτή προκλήθηκε από τα έκτακτα έξοδα και το κόστος αναδιάρθρωσης. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, ή αλλιώς Ebit, ενισχύθηκαν κατά 3,1%, με την Henkel συνολικά να ανταποκρίνεται στους οικονομικούς στόχους του 2014.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,1% στα 4,1 δισ. ευρώ βοηθούμενα από την ισχυρή απόδοση και στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς της και παρά το γεγονός ότι το αδύναμο ρωσικό ρούβλι έπληξε τα κέρδη της Henkel στην Ανατολική Ευρώπη, τα κέρδη στην περιοχή αυτή αυξήθηκαν κατά 4,5%, προσαρμοσμένα στις νομισματικές διακυμάνσεις. Εξαιρουμένων αυτών, οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3,9%.

«Οι αναδυόμενες αγορές ήταν για ακόμη μια φορά οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης για την Henkel», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Κάσπερ Ρέστεντ.-

Σχετικές ειδήσεις