ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το BBC στα Τρίκαλα για τη φέτα OLYMPUS για μια εκπομπή με θέμα το Brexit

Το BBC στα Τρίκαλα για τη φέτα OLYMPUS για μια εκπομπή με θέμα το Brexit

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απασχολεί έντονα τη Βρετανική κοινή γνώμη καθώς οι συνέπειές της θα επηρεάσουν βαθύτατα τις ζωές των Βρετανών πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό το BBC, ο κορυφαίος δημόσιος ειδησεογραφικός οργανισμός της Μεγάλης Βρετανίας, ετοιμάζει εκτενές τηλεοπτικό αφιέρωμα για τις επιπτώσεις της εξόδου στις επιχειρήσεις της χώρας και στην προμήθεια των πρώτων υλών τους, το οποίο θα μεταδοθεί εντός του Μαρτίου.

Το BBC επιλέγοντας για το αφιέρωμά του μια γνωστή Βρετανική επιχείρηση παραγωγής έτοιμου φαγητού για τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ζήτησε να συμπεριλάβει στο αφιέρωμα, με επιτόπιο ρεπορτάζ, έναν από τους βασικότερους προμηθευτές της αγγλικής εταιρείας που είναι η ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα.

Στην ΤΥΡΑΣ, μέλος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε, παράγεται η φέτα OLYMPUS, ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό, και ξεχωριστά δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία.

Η αποστολή του Βρετανικού καναλιού έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΤΥΡΑΣ το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2019, συνοδευόμενη από το Νίκο Σταυρόπουλο γενικό διευθυντή της OLYMPUS Dairy UK Ltd. εμπορικού βραχίονα των Ελληνικών Γαλακτοκομείων στη Μεγάλη Βρετανία με έδρα το Μπέρμινχαμ.

Μετά την υποδοχή από τη διοίκηση και τη ξενάγηση στο εργοστάσιο, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος, τα οποία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Την επομένη το τηλεοπτικό συνεργείο συνέχισε το ρεπορτάζ του σε κτηνοτροφική φάρμα, στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων, το γάλα της οποίας χρησιμοποιείται στην παραγωγή της φέτας OLYMPUS.

Η Βρετανική αποστολή επέστρεψε στο Λονδίνο το Σάββατο 9 Μαρτίου, αφού πρώτα ξεναγήθηκε σε ένα λαμπρό αξιοθέατο της περιοχής μας όπως είναι τα Μετέωρα.