ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η Trident έδωσε γεύση και χρώμα στην καθημερινότητά μας

Πώς η Trident έδωσε γεύση και χρώμα στην καθημερινότητά μας

Αν δινόταν σε έναν από εμάς η δυνατότητα να αλλάξει με μία μόνο κίνηση κάτι στην πόλη του, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα επέλεγε να αναδιαμορφώσει;

Ποιο είναι αυτό το «ελάττωμα» με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι και καταλήγει να επηρεάζει ακόμη και τη διάθεσή μας; Τα σκουπίδια που «προδίδουν» την απερισκεψία και την αδιαφορία των γύρω μας; Τα αμέτρητα οχήματα που πέρα από το καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο, γίνονται πομπός ηχορύπανσης; Ή τέλος, το ατελείωτο τσιμέντο, αυτό το σχεδόν δυστοπικό γκρι, κάτω από το οποίο ακούμε την πόλη να «βαριανασαίνει»;

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κακώς «κείμενα» τα οποία μαστίζουν σύγχρονα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα. Όσοι από εμάς είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε και να συμβιώνουμε μέσα στις παραπάνω δυσάρεστες συνθήκες, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανεπηρέαστοι από αυτό το «γκρίζο» σκηνικό, το οποίο μέρα τη μέρα απορροφά κάθε ελπιδοφόρο ψήγμα αισιοδοξίας και «σβήνει» το χαμόγελο από τα πρόσωπά μας. Όταν όμως το χρώμα και η «γεύση» βρίσκουν τον τρόπο και «τρυπώνουν» μέσα σε αυτό το απαισιόδοξο κάδρο, τότε όλα μεταμορφώνονται αυτοστιγμεί. Το απέδειξε περίτρανα άλλωστε το πρόσφατο εγχείρημα της Trident, η οποία έχοντας ως στόχο να περιορίσει το μουντό αυτό πλαίσιο και να εμπλουτίσει με επιπλέον θετική διάθεση και έμπνευση την κάθε στιγμή μας, κατάφερε να δώσει νέα «πνοή» σε μέχρι πρότινος άγονα και άχρωμα σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να συνδράμει και να μοιραστεί το πολύχρωμο αυτό όραμα, μπόρεσε και συγκέντρωσε ένα πρόθυμο και πολυάριθμο κοινό, το οποίο με τη σειρά του υπέδειξε και πρότεινε σημεία που είχαν άμεση ανάγκη από μία επέμβαση. Με «πρωτεργάτες» τους δημοφιλής και ταλαντούχους street artists Same84 και Achilles, καθώς και την «πολύτιμη» αρωγή σπουδαστών της Σχολής Βακαλό, το όνειρο των ανθρώπων και η μεγάλη υπόσχεση της Trident για πιο χρωματιστές και αισιόδοξες γειτονιές, μπόρεσε επιτέλους να γίνει πραγματικότητα!

Πέντε χαρακτηριστικά αθηναϊκά σημεία, σε μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης και η πρόσοψη μίας ψηλής πολυκατοικίας σε μία επαρχιακή μεγαλούπολη, αναγεννήθηκαν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους και τα πιο χαρούμενα σχέδια. Πλέον οι βιβλιόφιλοι της Μεταμόρφωσης διαθέτουν τη δική τους αποκλειστική γωνία, τα δικά τους παγκάκια στο ομώνυμο πάρκο της περιοχής, δίπλα ακριβώς από την παιδική χαρά. Η κεντρική πλατεία στο Χαλάνδρι άλλαξε εντελώς όψη, αφού το «μολυβένιο» φόντο που κυριαρχούσε μέχρι πρόσφατα, αντικαταστάθηκε από την παρουσία ενός μικρού κοριτσιού που απολαμβάνει το βιβλίο της! Στον Χολαργό πάλι, μία σκάλα από αερόστατα που «απογειώνει» μικρούς και μεγάλους, φέρνει όλους ένα «σκαλοπάτι» πιο κοντά στον ουρανό, ενώ η εξωτερική περίφραξη του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος «πλημμύρισε» από χρωματιστές φούσκες.

Πιο νότια, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας, οι κάτοικοι πλέον θα μπορούν να χαίρονται ατελείωτες παρτίδες στα επιτραπέζια φιδάκια που στήθηκαν, μία κίνηση που εύστοχα υπογραμμίζει πως όσο μεγάλοι και αν είμαστε το παιχνίδι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να υπάρχει στη ζωή μας. Τέλος στα Τρίκαλα, που ήταν και ο τερματικός σταθμός αυτού του «ταξιδιού», ένα μεγάλος τοίχος μεταμορφώθηκε σε ένα παράθυρο, για να στέκεται μπροστά του μία νεαρή γαλανομάτα και να χαμογελάει στους περαστικούς. Εμείς πάλι, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει πιο ποιητικός και συγχρόνως αναπάντεχος τρόπος, να «επέμβει» η τέχνη στη ζωή ενός ανθρώπου!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με τη «χρωματική» πινελιά που έβαλε η Trident, οι κάτοικοι στους παραπάνω Δήμους πλέον θα βλέπουν με άλλη διάθεση και «ματιά» την καθημερινότητα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βελτιώνουν μόνο αισθητικά το εξωτερικό περιβάλλον με το οποίο αλληλοεπιδρούμε, αλλά είναι οι ευχάριστες αφορμές που σταδιακά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.