ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Οι υπηρεσίες ναυτιλίας... μετακομίζουν

Οι υπηρεσίες ναυτιλίας... μετακομίζουν

Σε δύο παλαιά κτίρια που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο κέντρο του Πειραιά, θα μεταφερθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι υπηρεσίες ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες αυτές στεγάζονται στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη, ενώ η μεταφορά τους αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων, Αθανάσιου Χριστόπουλου, Νικόλαου Λίτινα και Αθανάσιου Πάλλη.

Οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο παραδοσιακό κτίριο της Γρηγορίου Λαμπράκη και στο κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος στην οδό Τσαμαδού, στο κέντρο του Πειραιά.

Επίσης, αποφασίστηκε η διάθεση του χώρου στον οποίου λειτουργεί το σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας στο κτίριο της οδού Λαμπράκη.

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που στεγάζονται στους παραπάνω χώρους μεταφέρονται στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου βρίσκεται το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η αναδιάρθρωση γίνεται βάσει του προεδρικού διατάγματος 127/2010, που προβλέπει ότι οι χώροι στους οποίους θα στεγάζεται το ένστολο προσωπικό θα λειτουργούν βάσει κανόνων στρατοπέδου.

Αντιδρά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, με αντικείμενο τη Ναυτιλία, Αδ. Γεωργιάδη, που με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος και χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων», κάτι που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.