Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί θα βάλω έκτακτο φόρο (vid)

Newsbomb

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός έκτακτου φόρου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του προϋπολογισμού άφησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο φόρος αυτός «θα είναι στοχευμένος».

Αναφορικά με τον ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει σε τουρισμό, νησιά, φάρμακα, τρόφιμα και βιβλία. «Εμείς δεν εκλεγήκαμε γι' αυτό, δεν θα τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια του τουρισμού, ειδικά αυτή την περίοδο», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Θα είμαστε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς αλλά παράλληλα καθόμαστε stand by σε περίπτωση που χρειάζεται να παρέμβουμε στη συλλογική διαπραγμάτευση».

Για τον δημόσιΟ κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχαν αποδεχθεί ένα τοξικό φάρμακο. «Αμφισβητούμε ένα πρόγραμμα που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο λαός έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να αλλάξει τη λάθος συνταγή. Είμαστε ταμειακά εντάξει έναντι των πολιτών».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η αποπληρωμή των δανείων, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί λύση.

Ο κ. Βαρουφάκης έθεσε ως βασικούς στόχους την εξεύρεση λύσης για το χρηματοδοτικό κενό αλλά και την αντιμετώπιση, μέσω νομοσχεδίων, της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα γνωστοποίησε το τρίπτυχο της ελληνικής κυβέρνησης που είναι: Αναδιάρθρωση χρέους, πρωτογενή πλεονάσματα και επενδύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε παράλληλα αιχμές για τη στάση των εταίρων λέγοντας πως «ένας σωστός δανειστής δεν πρέπει να προσπαθεί να σκοτώσει τον δανειζόμενο».ο τομέα ο υπουργός είπε ότι οι ανισότητες των μισθών θα εξομαλυνθούν μέσα από ένα μισθολόγιο που θα άρει ορισμένες αδικίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ