ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης σε Ντράγκι: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία

Δραγασάκης σε Ντράγκι: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη, ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση στην οποία συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας:

«Εκφράσαμε την άποψη στον κ. Ντράγκι ότι η συμφωνία με τους εταίρους, αποτελεί ρεαλιστικό και εφικτό στόχο, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση έδωσε το «παρών» και ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θέλησε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας από τον ELA (Έκτακτος Μηχανισμός Ρευστότητας).

«Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της και να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας», έγραψε λίγο αργότερα στο twitter ο κ. Δραγασάκης.

Όπως ανέφερε, δε, σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, στη διάρκεια της συνάντησης «εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έγινε επισκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες».

Σχετικές ειδήσεις