ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Ποιοι καταναλωτές θα δουν μειωμένους τους λογαριασμούς ρεύματος

ΔΕΗ: Ποιοι καταναλωτές θα δουν μειωμένους τους λογαριασμούς ρεύματος
Intime

«Γενναίες» μειώσεις στο ρεύμα φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χρέωσης στις νυχτερινές καταναλώσεις ρεύματος για τις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

 

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο του υπουργείου ενέργειας που έχει τεθεί σε διαβούλευση, προτείνεται η θέσπιση χαμηλότερων χρεώσεων στις ΥΚΩ για τη νυχτερινή κατανάλωση ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2018, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των ΥΚΩ, αποφασίζοντας την ενιαία εφαρμογή τιμών και υπολογισμού τόσο για την κατανάλωση ημέρας όσο και για την κατανάλωση νύχτας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση τους λογαριασμούς των πελατών που είχαν νυχτερινό τιμολόγιο και έκαναν αυξημένη χρήση ενεργοβόρων συσκευών στη διάρκεια της νύχτας. Κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα να «φουσκώνουν» οι λογαριασμοί ρεύματος εξαιτίας της υπέρογκης χρέωσης ΥΚΩ.

Με το νέο νομοσχέδιο προτείνονται αλλαγές στη νυχτερινή χρέωση οι οποίες έχουν ως ακολούθως:

  • Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες/τετράμηνο η χρέωση παραμένει η ίδια στα 0,0069 €/KWh
  • Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες/τετράμηνο, η χρέωση από 0,05 €/KWh θα είναι 0,015 €/KWh

Για όλες τις υπόλοιπες κιλοβατώρες η χρέωση από 0,085 €/KWh θα είναι 0,03 €/KWh

Αξίζει να σημειωθεί πως η μείωση των χρεώσεων για τις νυχτερινές ΥΚΩ έρχεται να προστεθεί στη μείωση των χρεώσεων στο ΕΤΜΕΑΡ, που τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι συγκεκριμένη μείωση στο ειδικό τέλος μείωσης αερίων ρύπων, είχε ισοσκελιστεί από τις αυξήσεις στην ανταγωνιστική χρέωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Συντάξεις: Αυτοί θα πάρουν αναδρομικά έως και 30.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις