ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι φοροαπαλλαγές για τους πολύτεκνους

Αυτές είναι οι φοροαπαλλαγές για τους πολύτεκνους
pixabay

Ευχάριστα τα νέα για τους πολύτεκνους 

Την απαλλαγή των πολυτέκνων με ανήλικα άγαμα παιδιά από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, την καθιέρωση ευνοϊκού καθεστώτος αυτοτελούς φορολόγησης για τα ποσά που εισπράττουν οι αθλητές κατά τις μετεγγραφές τους ή τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους και τον διπλασιασμό της έκπτωσης φόρου εισοδήματος που θα προκύπτει από τις δωρεές προς φορείς του Δημοσίου και κοινωφελή ιδρύματα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά, με τις τροπολογίες αυτές:

* Εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης των πολυτέκνων με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

* Ορίζεται, από 1-1-2020, φορολογικός συντελεστής 22% αντί 45% που ισχύει σήμερα, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, αυξάνεται ο συντελεστής παρακράτησης φόρου επί των ανωτέρω ποσών σε 22% από 20% που ισχύει σήμερα. Στην περίπτωση που το εισόδημα καταβάλλεται ελεύθερο φόρου, ο φόρος θα υπολογίζεται μετά την αναγωγή του ποσού σε μικτό με την προσθήκη του αναλογούντος φόρου.

* Προβλέπεται αύξηση της έκπτωσης φόρου που προκύπτει από τις δωρεές προς το Δημόσιο και άλλους φορείς που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς επίσης και προς κοινωφελή ιδρύματα και φορείς που υπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου εισοδήματος θα μειώνεται κατά το 20%, αντί κατά το 10%, του συνολικού ποσού των δωρεών. Το ποσό των δωρεών που θα αναγνωρίζεται για την έκπτωση φόρου δεν θα υπερβαίνει το 5% του ετησίου εισοδήματος του φορολογούμενου, όπως προβλέπεται και τώρα. Προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκπτωσης θα είναι οι δωρεές να υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των 100 ευρώ.

Mε πληροφορίες από «Ελεύθερος Τύπος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις