ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο χαμηλό 19 ετών στο Χρηματιστήριο!

Νέο χαμηλό 19 ετών στο Χρηματιστήριο!

Η έκθεση της Fitch σχετικά με την Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου της από το ευρώ αλλά και οι σημαντικές εκκρεμότητες στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, για το οποίο έρχεται αύριο στην Αθήνα ο Νταλάρα, βύθισαν το ΧΑ.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η ΔΕΗ (6,61%), με τον γενικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 1,75% στις 625,35 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε μόλις 29,43 εκατ. ευρώ.

Σημαντικές απώλειες 2,26% σημείωσαν και οι τράπεζες εν αναμονή της οριστικοποίησης των όρων του προγράμματος περικοπής του ελληνικού χρέους, του PSI.

"Ακόμη υπάρχει μεγάλη νευρικότητα για το πώς θα εξελιχθεί το PSI, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώριο", σχολίασε η Νατάσσα Ρουμαντζή, επικεφαλής ανάλυσης στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται σε ικανοποιητικό σημείο, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί ακόμη τελική συμφωνία. .

Ο Επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν είπε νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα .