ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για το δώρο Πάσχα - Ποιοι, πότε και πόσα χρήματα θα λάβουν

Κορονοϊός: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για το δώρο Πάσχα - Ποιοι, πότε και πόσα χρήματα θα λάβουν
INTIME NEWS

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (30/03), το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε τι θα ισχύσει για το δώρο Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους.

Ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της Πολιτείας, πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα, στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες.

Εάν η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης θα καταβληθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Επιπλέον, όπως έχουμε δεσμευτεί», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, «108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση. Εκτιμούμε μέχρι τις 10 Απριλίου».

Όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας για το δώρο Πάσχα:

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πάσχα τέλος: «Μένουμε σπίτι» τουλάχιστον μέχρι 10 Μαΐου – Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Σχετικές ειδήσεις