ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεκατάρτιση: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων - Πότε λήγει η προθεσμία

Τηλεκατάρτιση: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων - Πότε λήγει η προθεσμία

Κορονοϊός: Αύριο, 22 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για τους αυτοαπασχολούμενους σε επιστημονικούς κλάδους για την χορήγηση του εκπαιδευτικού επιδόματος τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ. 

Το επίδομα καταβάλλεται σταδιακά έως τις 7 Μαϊου, ανάλογα με την ημερομηνία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης.Οι δικαιούχοι, εκτιμάται ότι θα φθάσουν τους 180.000.

Το επίδομα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως δικαιούχος.

Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης, το ποσό της αμοιβής του παρόχου μειώνεται αναλογικά ως προς τις ώρες που δεν υλοποιήθηκαν.

Η δεύτερη φάση που αφορά την επιλογή παρόχου της κατάρτισης θα λήξει το Σάββατο 25 Απριλίου και όχι την Δευτέρα 20 Απριλίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Έτσι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης άρχεται το αργότερο την 25η/4/2020 αντί για 20 Απριλίου με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και την 31η/5/2020. Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου. Επίσης οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως την 20η/6/2020. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών ημερών από την προηγούμενη εξέταση.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης, δηλαδή το αργότερο έως την 25/4/2020.

Έτσι οι επιστημονικοί κλάδοι θα πρέπει μέχρι τις 22 Απριλίου να συμπληρώσουν και να υποβάλουν οι ίδιοι σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής» (Παράρτημα I της παρούσας). Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερόμενων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι η «Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ). Επίσης να συμπληρώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Ακόμη, να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων.

Το ποσό των 600 ευρώ που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού - Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων

Σχετικές ειδήσεις