ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση της προθεσμίας υποβολής τους ζητούν οι λογιστές

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση της προθεσμίας υποβολής τους ζητούν οι λογιστές

Φορολογικές δηλώσεις 2020:Απομένουν προς υποβολή περίπου 600.000  δηλώσεις - Τροποποιητικές μπορούν να γίνουν μέχρι τις 28/08 χωρίς πρόστιμο.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι λογιστές συνεχίζουν να πιέζουν για να παραταθεί η προθεσμία, η οποία λήγει στις 28 Αυγούστου.

Χθες έστειλαν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή οι φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης ζητώντας παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων έγκαιρα και έγκυρα.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο φετινός Αύγουστος έχει υπερβολικές υποχρεώσεις εκτός των φορολογικών δηλώσεων, συνέχεια αναστολών, δήλωση τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, η οποία σχετίζεται και με το Ε9, δηλώσεις Covid ιδιοκτητών, πρόγραμμα Συν-Εργασία, πρόγραμμα Γέφυρα, συν τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας.

«Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε το σύνολο των συναδέλφων, ο όγκος είναι μεγάλος και οι δυσκολίες και τα προβλήματα πολλά και άλυτα. Ταυτόχρονα η χώρα μας τον μήνα Αύγουστο περνάει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα μέτρα. Περιμένουμε την κατανόησή σας και την άμεση ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/9/2020» υπογραμμίζουν οι λογιστές, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί και η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ... ξεχασιάρηδες

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τροποποίησης υπάρχει 100 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, 250 ευρώ σε υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ σε υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία.

Το πρόστιμο αυτό έχει προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης εάν έχει παρέλθει ο χρόνος πληρωμής του φόρου.

Ραντεβού με την Εφορία θα έχουν κάθε μήνα τα νοικοκυριά που καλούνται να πληρώσουν πάνω από 7 δισ.

Από τέλος Αυγούστου αρχίζουν οι 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος , ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα τρέχουν παράλληλα και οι 6 μηνιαίες του ΕΝΦΙΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ