ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νότης Σφακιανάκης (vid+pics)

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νότης Σφακιανάκης (vid+pics)

Ο Νότης Σφακιανάκης θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ο Νότης Σφακιανάκης μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Κυριακής για παραβίαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση το μόνο που είπε ο γνωστός τραγουδιστής με ειρωνικό τόνο ήταν «είμαι εγκληματίας».

Ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος στη συνέχεια θα οδηγηθεί και ενώπιον του ανακριτή, είχε χειροπέδες στα χέρια και φορούσε μάσκα στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Πώς συνελήφθη

Ο Νότης Σφακιανάκης, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται καθημερινά μπλόκο της Αστυνομίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ του αρχικά επιχείρησαν να διαπιστώσουν αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί.

Με την σειρά του, ο τραγουδιστής τους έδειξε το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Αυτός τους απάντησε ότι δεν έχει, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δεν διέθετε άδεια. Ο τραγουδιστής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η άδεια του είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί και ότι το έχει στην κατοχή του, καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Επιπλέον, στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών, για την οποία ο Νότης Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτό που ξέρετε».
Αμέσως ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, ωστόσο δεν έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω πληρότητας του συγκεκριμένου Αστυνομικό Τμήματος και μεταφέρθηκε σε άλλο.

Κούγιας: Έχει νόμιμη άδεια για το όπλο - Δεν είναι χρήστης ναρκωτικών

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι ο Νότης Σφακιανάκης είχε επί χρόνια νόμιμη άδεια για το όπλο. «Λόγω κορονοϊού δεν μπόρεσε να την ανανεώσει» τόνισε.

Όσο για τα ναρκωτικά δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν είναι χρήστης. «Αρνήθηκε ότι είναι δική του. Το αντίθετο μάλιστα» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κοκαΐνη. Σημείωσε πάντως ότι η κατηγορία που τον βαρύνει είναι για «κατοχή προς ιδία χρήση».

«Ο Νότης Σφακιανάκης έχει δώσει εξηγήσεις και θα τις δώσουμε και στο δικαστήριο. Θα έχουμε ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων