ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποιες θετικές εκπλήξεις θα την συνοδεύουν

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποιες θετικές εκπλήξεις θα την συνοδεύουν
INTIME

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Εκπλήξεις θα συνοδεύουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 που θα ενεργοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, με τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού να ευνοούνται.

Στα πλαίσια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 θα δοθεί 1 δισ. ευρώ, με την ελάχιστη ενίσχυση να διπλασιάζεται από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ, ενώ η μείωση του τζίρου θα υπολογιστεί με τρίμηνο αναφοράς το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020.

Η τελευταία αυτή παράμετρος είναι σημαντική για χιλιάδες επιχειρήσεις. Βλέπετε η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 άφηνε εκτός ενίσχυσης όσες επιχειρήσεις έκλεισαν το 2020 με αύξηση τζίρου έναντι του 2019.

Έτσι, κλειστές επιχειρήσεις που κατέγραψαν αύξηση εσόδων το 2020 λόγω των πωλήσεων τους με take away, e-shop, ηλεκτρονικών πληρωμών, κ.α., παρέμειναν εκτός των ευνοϊκών ενισχύσεων.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα περιλαμβάνει λοιπόν όσους είχαν άνοδο εισπράξεων το 2020, αλλά είχαν πτώση 20% ή 30% και άνω στο τζίρο πρώτου τριμήνου 2021 σε σχέση με το 2020, θα προβλέπει την εξαίρεση επιχειρήσεων του τουρισμό από τον όρο τζίρου και την ίδια εξαίρεση για την εστίαση.

Να σημειωθεί πως στοιχεία που έδωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος στη δημοσιότητα κατέδειξαν πως οι τουριστικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2021 ανήλθαν σε μόλις 25 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 1/10 του Ιανουαρίου του 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα