ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκάιτνερ: Οι Ευρωπαίοι συγκράτησαν τους κινδύνους της κρίσης

Γκάιτνερ: Οι Ευρωπαίοι συγκράτησαν τους κινδύνους της κρίσης

Την αποφυγή σημαντικών κινδύνων για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία χάρη στα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη για να περιορίσει την κρίση του χρέους στους κόλπους της, χαιρέτισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Εδώ στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η Ευρώπη δεν θα προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην παγκόσμια οικονομία ή στην οικονομία μας», δήλωσε ο Γκάιτνερ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Ερωτηθείς αν οι Αμερικανοί μπορούν «να σκέπτονται ότι τα χειρότερα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη βρίσκονται πλέον πίσω μας», ο Γκάιτνερ απάντησε: «Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών (οι Ευρωπαίοι) έκαναν μια σαφώς καλύτερη δουλειά απ' ό,τι προηγουμένως για να εξασφαλίσουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και να κάνουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους (των Ευρωπαίων) να συγκρατήσουν τους κινδύνους της κρίσης».

Εντούτοις, για την Ευρώπη η έξοδος από την κρίση θα είναι ακόμη «μακρά και δύσκολη», δήλωσε επίσης ο αμερικανός υπουργός.