ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Εξετάζεται νέα ρύθμιση χρεών χωρίς «κούρεμα»

Σκυλακάκης: Εξετάζεται νέα ρύθμιση χρεών χωρίς «κούρεμα»

Στην επιβεβαίωση πως υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για νέα ρύθμιση χρεών, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάϊ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη η νέα ρύθμιση θα είναι κατά βάση χρονική και δεν θα περιλαμβάνει μέτρα όπως «κούρεμα». Ο ίδιος είπε ότι οι λεπτομέρειες της ρύθμισης θα ανακοινωθούν, ωστόσο ότι η πρώτη δόση της ρυθμισμένης οφειλής θα καταβληθεί από το 2022.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό πως εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ξανά στη ρύθμιση οι πολίτες που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη. Εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση όλα αυτά τα ζητήματα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς.

Για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι τον Απρίλιο αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και εκτίμησε ότι η χώρα εισέρχεται σε αναπτυξιακή φάση παρά το πλήγμα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας. Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα παρατηρηθούν μαζικά φαινόμενα λουκέτων και αύξησης της ανεργίας.