ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τα 30.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin

Bitcoin
Pixabay

Περισσότερα από 100 δισ. δολάρια έχουν εξαϋλωθεί από την αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, με το Bitcoin να κατρακυλά σήμερα κάτω από τα 30.000 δολάρια και να διαμορφώνεται στα 29.619 δολάρια, 5.55% χαμηλότερα σε σχέση με χθες.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα και την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης, αν και οι επενδυτές σήμερα επέλεξαν να εστιάσουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών που μέχρι στιγμής είναι καλύτερα των προσδοκιών.

Από το ιστορικό υψηλό του Bitcoin στα μέσα Απριλίου οπότε και είχε φτάσει στα 65.000 δολ. περίπου, η τιμή του έχει κάνει βουτιά πάνω από 50%.

Σε αυτή την πτώση, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι εξελίξεις στην Κίνα, όπου σταμάτησε μεγάλο μέρος της εξόρυξης και των συναλλαγών Bitcoin.

Αναλυτές εκτιμούν πως η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια είναι μια σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω υποχώρηση στα επίπεδα των 22.000-24.000 δολαρίων.

να σημειωθεί πως ορισμένοι είχαν θεωρήσει το κρυπτονόμισμα αντιστάθμισμα προς τον πληθωρισμό, λόγω της περιορισμένης προσφοράς του. Πλέον το Bitcoin καταγράφει κέρδη μόλις 2% από τις αρχές του έτους, έναντι 13% του S&P 500.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στη Θήβα: Μπορεί να είναι προάγγελος μεγαλύτερης δόνησης