ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την τρόικα για ακρόαση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την τρόικα για ακρόαση

Ενώπιον δύο Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούνται να παραστούν οι επικεφαλής της τρόικας.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ έχουν κληθεί από του προέδρους των πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής να παραστούν για ακρόαση ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Απασχόλησης την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, στην ενημέρωση Ελλήνων ευρωβουλευτών παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη κίνηση, που προτάθηκε να καθιερωθεί ανά τετράμηνο, δεν μπορεί μεν να ανατρέψει πολιτικές που αποφασίζει το Συμβούλιο, ωστόσο συνιστά μια πολιτική λογοδοσία, μιας μορφής δημοκρατικό έλεγχο. Επίσης, μπορεί να λάβει και τη μορφή αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής, προσέθεσε.

Στις ισορροπημένες αποφάσεις που διασφαλίζει ο υποστηρικτικός ρόλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, που έδωσε έμφαση στην πολιτική και κοινοτική προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος.

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Νίκος Σαλαβράκος, που έκανε λόγο για «πολύ προβληματισμό αλλά λίγο έργο».

«Η Ελλάδα κρατιέται μόνον πολιτικά, λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο ευρωβουλευτής προανήγγειλε ότι οι Φιλελεύθεροι θα καταθέσουν πρόταση για την επενδυτική βοήθεια στη χώρα μας.