ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέα εποχή η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Η Μελίνα Τραυλού, είναι υποψήφια για το αξίωμα της προέδρου της Ένωσης και αναμένεται να εκλεγεί.
Η Μελίνα Τραυλού, είναι υποψήφια για το αξίωμα της προέδρου της Ένωσης και αναμένεται να εκλεγεί.

Μια νέα εποχή σηματοδοτεί για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η σημερινή γενική συνέλευση που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία της. 

Για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια δεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΕ ο επί 13 χρόνια πρόεδρός της Θεόδωρος Βενιάμης. Ο απερχόμενος πρόεδρος εξελέγη για πρώτη φορά στον προεδρικό θώκο το 2009 και έκτοτε διατήρησε τη θέση αυτή για τέσσερις θητείες εκλεγόμενος πάντοτε με ποσοστά που προσέγγιζαν το 100%, δείγμα της καθολικής αποδοχής που ετύγχανε από τους συναδέλφους του.

Ήρθε όμως η ώρα, όπως και ο ίδιος αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους συναδέλφους του, να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου αλλά παράλληλα και από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΕ, στο οποίο εξελέγη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1987. Στη διάρκεια των 13 τελευταίων χρόνων η ΕΕΕ αντιμετώπισε με επιτυχία πολλές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις και αναταραχές, με τον κ. Βενιάμη να κρατά σταθερά το πηδάλιο, έχοντας πάντα υπόψη του, όπως τονίζει στην επιστολή, την «προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγοριών στόλων, καθώς και στην εξεύρεση συμβιβαστικών προτάσεων, ως χρυσή τομή, ανάμεσα σε τυχόν αντικρουόμενες θέσεις, με τελικό στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας του κλάδου από την οποία πηγάζει και η δύναμή του».

Οι φετινές εκλογές έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή διάσταση. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μία γυναίκα πλοιοκτήτρια/εφοπλίστρια, η Μελίνα Τραυλού, είναι υποψήφια για το αξίωμα της προέδρου της Ένωσης και αναμένεται να εκλεγεί.

Η κ. Τραυλού ηγείται της μοναδικής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων, της Neptune Lines Shipping & Managing Entetprises.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υποψήφιος θα είναι και ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Product Partners LP Ευάγγελος Μαρινάκης, ενώ συνολικά συμμετέχουν 42 υποψήφιοι από την εφοπλιστική κοινότητα που είναι οι: Αγγελάκης Γεώργιος, Αγγελικούση Μαρία, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βενιάμης Νικόλαος, Γιουρούκος Γεώργιος, Δραγνής Ιωάννης, Ευσταθίου Φίλιππος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κανελλάκης Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Γεώργιος, Καρούσης Κωνσταντίνος, Κολλάκης Παντελής, Κουμάνταρος Ιωάννης, Κούστας Ιωάννης, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Λαιμός Αντώνιος - Θωμάς, Λαλιώτης Βασίλειος, Λεκανίδης Στέφανος, Λιβανός Γεώργιος, Λουδάρου Αννα, Λύρας Ιωάννης, Λως Δημήτριος, Μακρυμίχαλος Γεώργιος, Μαργαρώνης Γεώργιος, Μαρτίνος Νικόλαος, Μπακολίτσας Βασίλειος, Μποδούρογλου Κατερίνα, Νομικός Μάρκος, Ξυλάς Ιωάννης, Οικονόμου Γεώργιος, Παληού Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Βασίλειος, Παππάς Αλέξανδρος, Προκοπίου Ιωάννα, Σαρακάκης Δημήτριος - Φραγκίσκος, Τραυλού Μελπομένη, Φαφαλιός Δημήτριος, Φραγκίστα Μαρία, Φράγκου Αγγελική, Χανδρής Μιχαήλ, Χατζηγιάννης Νικόλας - Αντριου.