ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιπλέον βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο

Κίεβο
Κίεβο
AP Photo

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει επιπλέον 53 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατομμύρια λίρες) σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής εισβολής στη χώρα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρόσθετη βοήθεια χορηγήθηκε μετά τη συζήτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και συναντήσεις με ηγέτες της ουκρανικής κοινότητας στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει «τις υπηρεσίες που παράσχουν βοήθεια να ανταποκριθούν στην επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση, δημιουργώντας μια σανίδα σωτηρίας για τους Ουκρανούς με πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και ιατρικές προμήθειες όπως φάρμακα, σύριγγες, επιδέσμους και πακέτα για τους τραυματισμούς», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των Ουκρανών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τζόνσον είπε την Κυριακή «κάθε άτομο που έχει εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να φέρει τα μέλη της οικογένειάς του από την Ουκρανία για να εγκατασταθούν εδώ».

Ο Τζόνσον τόνισε στη δήλωσή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα γυρίσει την πλάτη του την ώρα που η Ουκρανία έχει ανάγκη», προσθέτοντας ότι αυτό το τελευταίο πακέτο «ανεβάζει το συνολικό ποσό της βοήθειας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που δεσμεύτηκε στην Ουκρανία φέτος σε 140 εκατομμύρια λίρες», που αντιστοιχεί σε 186 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Ουκρανία «να αντιμετωπίσει αυτό που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr