Ο S&P υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την Ισπανία

Newsroom Newsroom

Ο S&P υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την Ισπανία

To αξιόχρεο της Ισπανίας υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες, (από Α στο BBB+), από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's (S&P's). Παράλληλα ο οίκος χαρακτήρισε "αρνητική" την προοπτική της Ιβηρικής χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να προχωρήσει ο οίκος και σε νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας-μέλους της ευρωζώνης το προσεχές χρονικό διάστημα. Η υποβάθμιση σημαίνει ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να καταβάλλει υψηλότερα επιτόκια δανεισμού.

"Σε ένα περιβάλλον οικονομικής συρρίκνωσης, και αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις μας, θεωρούμε ότι η τροχιά των δημοσιονομικών του Βασιλείου της Ισπανίας πιθανότατα θα επιδεινωθεί", ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης στη σχετική ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, ο οίκος σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται πως υφίσταται "αύξηση της πιθανότητας" το ισπανικό κράτος να χρειαστεί να παράσχει πρόσθετη "στήριξη στον τραπεζικό τομέα", άρα, "κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να δούμε το καθαρό χρέος του ομοσπονδιακού ισπανικού κράτους να αυξάνεται", σύμφωνα με το κείμενο του S&P, με το οποίο αιτιολογείται η υποβάθμιση.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική σχετίζεται με τους "σημαντικούς κινδύνους" σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας και τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved