ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι υποψήφιοι για το Συνεγγυητικό, η Mediastalker και τα ντεσού ενός πλειστηριασμού

Οι υποψήφιοι για το Συνεγγυητικό, η Mediastalker και τα ντεσού ενός πλειστηριασμού

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Οι υποψήφιοι για το Συνεγγυητικό

Δέκα υποψήφιοι διεκδικούν σήμερα πέντε θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφαλίσεως Επενδυτικών Υπηρεσιών. Όπως προβλέπει ο νέος νόμος για το Συνεγγυητικό, τρία μέλη θα προέλθουν από τους θεματοφύλακες και δύο μέλη από τους μη θεματοφύλακες. Υποψήφιοι από τους μη θεματοφύλακες είναι οι χρηματιστές Σπύρος Κυρίτσης (Ελληνοαμερικανική), Ιων Κουφοπαντελής (Eurocorp), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (Nuntius), Νίκος Πετροπουλακης (Merit), Νίκος Ανδριανόπουλος (Eurobank), Παναγιώτης Ταναμπασίδης (Tripple A) και Βαγγέλης Χαρατσής (Beta). Από τους μη θεματοφύλακες υποψήφιοι είναι οι Ηλίας Ζαχαράκης (Fast ΑΕΛΔΕ), Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος (Athos) και Ελένη Κορίτσα (Eurobank ΑΕΔΑΚ). Γιατί οι υποψηφιότητες είναι διπλάσιες σε αριθμό από τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν; Διότι τα μέλη του ΔΣ του Συνεγγυητικού λαμβάνουν μηναία αποζημίωση, η οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη σε ύψος. Θα αναμένουμε λοιπόν το αποτέλεσμα των σημερινών αρχαιρεσιών.

Η εκκαθάριση της ΕΡΤ

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την ατυχή απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στην κατάργηση της ΕΡΤ , ο ειδικός καθαριστής των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της παλαιάς ΕΡΤ ακόμη λαμβάνει «λυπητερές» από δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους προμηθευτές της ΕΡΤ και καταδικάζουν το Δημόσιο. Προ ημερών ο εκκαθαριστής προχώρησε στην εκταμίευση 68.382 ευρώ προς την The Nielsen Company (Greece) Α.Ε, σε εκτέλεση της υπ’ αριθ. 1590/2021 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που είχε δικαιώσει την εταιρεία. Πριν εκταμιευθούν τα χρήματα είχε εκδοθεί σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους. Γιατί το αναφέρουμε; Για να δείξουμε πόσες ανθρωποώρες εξακολουθούν και χάνονται λόγω εκείνης της ατυχούς απόφασης της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Mediastalker και ΕΕΕΠ

Τις υπηρεσίες της Mediastalker αξιοποιεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προκειμένου να εντοπίζει ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων. Η πλατφόρμα λογισμικού που έχουν αναπτύξει οι Δημήτρης Δρανδάκη ς(Co-Founder της Mediastalker, CTO) και Μάνος Ρακιντζάκης (Co-Founder, Sales Partner) χρησιμοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης (AI/ML) έτσι ώστε τόσο οι βασικοί, όσο και οι υποστηρικτικοί αλγόριθμοι να ενισχύονται σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες της Mediastalker όπως η ΕΕΕΠ την προμηθεύουν με τον κατάλογο του υλικού που επιθυμούν να προστατευτεί από παράνομη μεταφόρτωση και διαμοιρασμό στο διαδίκτυο και απόεκεί και πέρα αναλαμβάνει η τεχνολογία…

Τα ντεσού ενός πλειστηριασμού

Μεζονέτα στην Κηφισιά βγάζει αύριο σε πλειστηριασμό η Intrum Ηellas με την τιμή πρώτης προσφοράς να τοποθετείται στα 2,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο ανήκει στον Δημήτρη Πολίτη, ιδρυτή του Ομίλου Pharmacon, ο οποίος από το 1980 έως τα μέσα του 2000 είχε διακριθεί στο χώρο των φαρμακαποθηκών. Μάλιστα, το 2008 η Pharmacon είχε πουλήσει και μέρος των δραστηριοτήτων της στην Κορρές Φυσικά Προϊόντα. Ωστόσο, η οικονομική κρίση λύγισε την εταιρεία που χρωστούσε 43,3 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Καθώς εκκρεμούσαν διαταγές πληρωμών ήδη από το 2016 που ο επιχειρηματίας δεν διευθέτησε η Intrum Ηellas δρομολόγησε ως επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό για οφειλή 565.000 ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.