ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντίζελ: Eντός Οκτωβρίου η απόφαση για επαναφορά της επιδότησης

Ντίζελ: Eντός Οκτωβρίου η απόφαση για επαναφορά της επιδότησης
Αντλία καυσίμων
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

O Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε πως οι κυβερνητικές αποφάσεις για επιστροφή της επιδότησης στην αντλία του πετρελαίου κίνησης θα έρθουν μέσα στον Οκτώβριο

Εντός Οκτωβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις από το κυβερνητικό επιτελείο για ενδεχόμενη επαναφορά της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης στην αντλία, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για το αν θα δοθούν νέες παροχές, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τον όποιο δημοσιονομικό χώρο υπάρξει για να στηρίξει τους πολίτες, ωστόσο τόνισε ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Ο κ.Σκυλακάκης εστίασε και σε έναν από τους στόχους της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά η οποία όπως είπε επιθυμεί να «πιάσει» την επενδυτική βαθμίδα. Σημείωσε ότι οι αγορές θα συνυπολογίσουν το πρωτογενές έλλειμμα του 2022, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι στο 1,7% του ΑΕΠ ή και καλύτερο.

«Το πρωτογενές έλλειμμα θα μας οδηγήσει στην επενδυτική βαθμίδα και θα ξεκλειδώσει μία άλλη οικονομική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα προσθέσει ένα σημαντικό βαθμό σταθερότητας», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου κίνησης – Αύξηση 17% σε δύο βδομάδες

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές με πετρελαιοκίνητα οχήματα αφού η τιμή του πετρελαίου κίνησης, σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει ακόμα και την τιμή της βενζίνης.

Η τιμή στο φυσικό αέριο αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης βρίσκονται σε «φυσιολογικά επίπεδα», ωστόσο προβληματισμό προκαλεί στους πολίτες η ραγδαία αύξηση του πετρελαίου κίνησης. Σε πολλές περιπτώσεις η τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνά ακόμα και αυτή της βενζίνης.

Μέση Πανελλαδική Τιμή: 16/10/2022
Αμόλυβδη (95 οκτ.): 2,036€/lt
Diesel κίνησης: 2,137€/lt

(*Από 1,828€/lt στις 30/09/2022, πριν «κοπεί» η επιδότηση των 15 λεπτών, δηλαδή 17% πάνω)