ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλή έκπτωση έως το τέλος της χρονιάς

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλή έκπτωση έως το τέλος της χρονιάς
Intime News

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πέρα από την κρατική επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο που είναι σε ισχύ έως τις 31 του τρέχοντος μηνός, την έκπτωσή τους επί της τιμής του πετρελαίου διατηρούν για τον Δεκέμβριο και τα διυλιστήρια.

Η διπλή αυτή έκπτωση θα είναι ενσωματωμένη στην τιμή του ανεξάρτητα από το πού θα διαμορφωθεί η αξία του στις διεθνείς αγορές, είτε αυτή είναι σε χαμηλά επίπεδα, είτε κινείται υψηλότερα.

Έτσι και ενώ το κράτος επιδοτεί σταθερά την τιμή του πετρελαίου θέρμανση, η HELLENiQ ENERGY να χορηγήσει έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου που προσδιορίστηκε στα 3 λεπτά το λίτρο (3,75 λεπτά με ΦΠΑ) μέχρι το τέλος του έτους.

Τι έκπτωση δίνουν τα διυλιστήρια

Όπως αναφέρουν πηγές του ομίλου η νέα έκπτωση που δίνεται μέσω της τρίτης κατά σειρά παράτασης της επιδότησης του καυσίμου αποφασίστηκε από τη διοίκηση της HELLENiQ ENERGY, με γνώμονα την περαιτέρω στήριξη της αγοράς και των καταναλωτών, και θα έχει διάρκεια έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η έκπτωση παρέχεται σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Μέχρι σήμερα πάντως η εταιρεία έδινε έκπτωση 6 λεπτών ανά λίτρο και 7,5 λεπτών με ΦΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει υποχωρήσει συγκριτικά με την έναρξη της διάθεσής του, στις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή (λιανικής) την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ήταν στα 1,183 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 15 Οκτώβρη το αντίστοιχο δελτίο του υπουργείο έδινε τιμή 1,412 ευρώ ανά λίτρο.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: «Βροχή» οι αιτήσεις - Ξεπέρασαν τις 940.000

Αγροτικό πετρέλαιο: Τι ισχύει για την επιστροφή του ΕΦΚ

Νέα μέτρα από τον ΟΠΕΚ+ για τις τιμές του πετρελαίου