ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για Όλους: Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι για τα voucher

Τουρισμός για Όλους
Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Pixabay

Η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αναμένεται να μοιράσει voucher 150 ευρώ. Μάλιστα, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για διακοπές τη Σάμο, θα λάβουν voucher 300 ευρώ

Η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αφορά σε 125.000 νέους δικαιούχους γίνεται σήμερα, 30 Ιανουαρίου.

Η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αναμένεται να μοιράσει voucher 150 ευρώ. Μάλιστα, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για διακοπές τη Σάμο, θα λάβουν voucher 300 ευρώ. Οι ψηφιακές κάρτες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι τέλη Ιουνίου.

«Τουρισμός για Όλους»: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» επιλεγούν, καλό είναι να ξέρουν πως κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα ανάλογα με το διαθέσιμο υπόλοιπο, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.