ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αττική Οδός: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές

Αττική Οδός: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές
INTIME

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από όσους υποψηφίους έχουν προσφέρει τίμημα έως 5% χαμηλότερο από αυτό του πλειοδότη.

Στόχος είναι το τίµηµα των προσφορών για τη νέα σύµβαση παραχώρησης να έχει γίνει γνωστό πριν από την έναρξη της ∆ιεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και την καθιερωµένη ετήσια οµιλία του πρωθυπουργού εκεί.

Η νέα σύµβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 25 ετών και σύµφωνα µε πηγές της αγοράς το τίµηµα ενδέχεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. και πιθανώς να προσεγγίσει ακόµα και τα 2,5 δισ. Ωστόσο για να καταστεί εφικτή η αποσφράγιση των οικονοµικών προσφορών στις 7 Σεπτεµβρίου θα πρέπει να µην κατατεθούν ενστάσεις υποψηφίων κατά άλλων συµµετεχόντων.

Για τον λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕ∆ έδωσε παράταση 36 ωρών στην προθεσµία για την προσκόµιση από τους υποψηφίους διευκρινιστικών πληροφοριών και βεβαιώσεων που τους έχει ζητήσει, η οποία έληγε χθες ∆ευτέρα. Η νέα προθεσµία εκπνέει αύριο Τετάρτη το µεσηµέρι.

Κατόπιν το ΤΑΙΠΕ∆ σε συνεργασία µε τους συµβούλους του θα αξιολογήσει και τα νέα διευκρινιστικά στοιχεία και το διοικητικό του συµβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειµένου, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήµατα, να εγκρίνει τους φακέλους των υποψηφίων και να προχωρήσει στην επόµενη, τελική φάση. ∆ηλαδή την αποσφράγιση των δεσµευτικών οικονοµικών προσφορών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν προγραµµατιστεί κατά οµάδες επενδυτών συναντήσεις στα γραφεία του ΤΑΙΠΕ∆ προκειµένου να λάβουν γνώση των νοµιµοποιητικών εγγράφων και των διευκρινιστικών πληροφοριών του κάθε υποψηφίου όλοι οι ανταγωνιστές του.

Τα τιµήµατα που έχουν προσφέρει οι υποψήφιοι επενδυτές θα δοθούν στη δηµοσιότητα όταν αποσφραγιστούν οι εν λόγω φάκελοι. ∆ηλαδή, εκτός απροόπτου, στις 7 Σεπτεµβρίου. Και αυτό διότι το ΤΑΙΠΕ∆ επιδιώκει τη µέγιστη δυνατή διαφάνεια στον διαγωνισµό και, αυτονόητα, τη βελτιστοποίηση του τιµήµατος που θα εισπράξει το ∆ηµόσιο.