ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης

Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης

Ως «ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για το ζήτημα της φοροδιαφυγής ερωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στην 87η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος Μητσοτάκης εξέφρασε την σιγουριά του πως τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα λειτουργήσουν, κάνοντας λόγο για «ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Ήδη έχουμε δει αποτελέσματα. Κάναμε βήματα για τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και τώρα πρέπει να κάνουμε άλματα.

Η φοροδιαφυγή αποτελεί καραμέλα διαδοχικών κυβερνήσεων. Καμία δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε πράξη.

Εξήγγειλα συγκεκριμένα μέτρα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουν.

Η τεχνολογία μας βοηθάει πολύ. Στο να μπορέσουμε να κάνουμε διασταυρώσεις στοιχείων, να κάνουμε στοχευμένους ελέγχους.

Όταν κάποιοι αισθάνονται διαχρονικά κορόιδα και βλέπουν τον... εξυπνάκια να μην έχει καμία κύρωση, θα καταφύγουν κι αυτοί στην παραβατικότητα.

Πρέπει να είμαστε πολύ κάθετοι για να χτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης που οδηγούν σε αλλαγές συμπεριφορών σε επίπεδο κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα θα είναι μετρήσιμα, θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό, θα βοηθήσουν για το υψηλό πρωτογενές πλεονάσματα και προφανώς θα αποδεσμεύσουμε πόρους για την υγεία, την παιδεία, την πολιτική προστασία.

Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».