ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκια: «Σπάει» τα 4 ευρώ η τιμή του - Πανάκριβα και τα κρεμμύδια στις λαϊκές αγορές

Σουβλάκια: «Σπάει» τα 4 ευρώ η τιμή του - Πανάκριβα και τα κρεμμύδια στις λαϊκές αγορές

Φόβος ότι η τιμή στο σουβλάκι θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ - Σκέψεις για να πωλούνται πιο φθηνά με λιγότερα υλικά

Ξεχάστε το σουβλάκι το βράδυ παρέα με έναν αγώνα και περιορίστε κατά πολύ το κρεμμύδι στις σαλάτες και τα φαγητά. Αυτό πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές που βλέπουν διαρκώς ανατιμήσεις σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και εστίαση.

Είναι χαρακτηριστικό της ακρίβειας που επικρατεί στην αγορά ότι ένα κιλό κρεμμύδια στη λαϊκή αγορά έφτασε να πωλείται ακόμη και προς 1,35 ευρώ, όταν στο σούπερ μάρκετ η τιμή του δεν πέφτει κάτω από το 1,40 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που πέρυσι κόστιζε μόλις 0,80 ευρώ.

Οι καταναλωτές, από την άλλη, βρίσκουν ευφάνταστες και σίγουρα καινοτόμες λύσεις προκειμένου να κάνουν οικονομία στην τσέπη τους. «Εδώ πήραμε ένα κουνουπίδι μαζί με μία κυρία μισό-μισό», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA.

Τρόμος από τις νέες τιμές στα σουβλάκια

Πάντως, νέα αύξηση αναμένεται και στα σουβλάκια με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις στην τιμή αναπόφευκτες, με το σουβλάκι να ξεπερνά ακόμη τα 4 ευρώ. Σκέφτονται μάλιστα να χρεώνουν το τυλιχτό ανάλογα και με τα υλικά που θα ζητά ο πελάτης, ντομάτα, πατάτες, κρεμμύδι ή κάποια sauce.

Οι καταναλωτές από την άλλη, έχουν περιορίσει σημαντικά τη συχνότητα και την ποσότητα των τυλιχτών που παραγγέλνουν, καθώς το κόστος μαζί με το αναψυκτικό έχει γίνει απαγορευτικό.

Οι νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα είναι προ των πυλών με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για να περιορίσει την ακρίβεια.