ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25η Μαρτίου: «Αλμυρός» στην τιμή ο μπακαλιάρος - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

25η Μαρτίου: «Αλμυρός» στην τιμή ο μπακαλιάρος - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ιχθυέμπορος μίλησε για τις τιμές του βακαλάου και των παρόμοιων ψαριών, τα οποία καταναλώνονται την 25η Μαρτίου.

Ο Κώστας Φασίλης, ένας ιχθυέμπορος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές του βακαλάου και των παρόμοιων ψαριών, τα οποία καταναλώνονται την 25η Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την 25η Μαρτίου και το καθιερωμένο τραπέζι που πρωταγωνιστεί ο μπακαλιάρος, η αγορά έχει αρχίσει να ζεσταίνεται. Ωστόσο, αλμυρός είναι ο μπακαλιάρος φέτος καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί ραγδαία δυσκολεύοντας την τσέπη του καταναλωτή.

«Έχουμε μεγάλη κίνηση τώρα. Έχουμε κίνηση στα θαλασσινά λόγω νηστείας. Δεν είναι πολύ ακριβά, απλά υπάρχει έλλειψη στον μπακαλιάρο για την εποχή και είναι αυξημένη η τιμή του. Δεν έχουμε μεγάλη απόκλιση από πέρσι. Δεν έχουμε μεγάλη παραγωγή από μπακαλιάρο γι΄αυτό είναι ακριβά. Είναι θέμα ελλείψεως», είπε αρχικά ο Κώστας Φασίλης.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το λινγκ είναι παστό, εμείς δεν έχουμε εδώ, εμείς έχουμε μόνο φρέσκα. Ο φρέσκος μπακαλιάρος θα πουληθεί περίπου στα 25 ευρώ το κιλό έξω στα μαγαζιά, η τιμή του κινείται πολύ ψηλά. Μετά η τιμή είναι στο μέγεθος του ψαριού».