Γερμανία: Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει

NEWSBOMB

Γερμανία: Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει

«Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και μίλησε για την ανάγκη  προετοιμασίας σεναρίου εξόδου της χώρας από το ευρώ.

ι «Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει σήμερα, αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα, αλλά για την υπόλοιπη ευρωζώνη ο κίνδυνος θα ήταν διαχειρίσιμος», συμπλήρωσε ο κος. Σέντερ.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine», ο γερμανός Υπουργός προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει οικονομική ανάκαμψη εντός ευρώ, αλλά τονίζει ότι η χώρα του έχει κάθε συμφέρον από τη διατήρηση του κοινού νομίσματος.

Αναγνωρίζει επιπλέον ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την ευρωζώνη και κάνει λόγο για «οδυνηρές συνέπειες», σε περίπτωση που υποχρεωνόταν να επιστρέψει στο γερμανικό μάρκο.

Ωστόσο, το στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) απορρίπτει την ιδέα των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» ή μιας Ευρώπης - ομοσπονδίας και εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γερμανός φορολογούμενος «με διάφορα τρικ» να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved