ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι απαντά ο «επιχειρηματίας που μόλυνε την Κύπρο»

Τι απαντά ο «επιχειρηματίας που μόλυνε την Κύπρο»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, επιχειρώντας να απαντήσει στα δημοσιεύματα που του επιρρίπτουν ευθύνες για την «μόλυνση» της Κύπρου και την προσφυγή της στο μηχανισμό στήριξης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Βγενόπουλος κάνει λόγο για «εκ προθέσεως προσπάθεια συκοφάντησης» που αφορούν σε υποθέσεις που «έχουν ήδη κριθεί προ διετίας από όλες τις αρμόδιες εποπτικές αρχές χωρίς να έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση».

«Προφανώς αυτές οι σκόπιμες και βάναυσες συκοφαντικές επιθέσεις, όπου δεν ζητείται καν η άποψη της θιγομένης πλευράς, δεν θα συνέβαιναν αν η Δικαιοσύνη είχε την δυνατότητα να λειτουργεί με ταχείς ρυθμούς ώστε τα ΜΜΕ να μην γίνονται εργαλεία στα χέρια των ιδιοκτητών τους για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες», υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Σύμφωνα με τον «Mr Mig», «η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χρειάστηκε 1,8 δισ. ευρώ σαν αποτέλεσμα κυρίως της εθελοντικής συμμετοχής της στο «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων αλλά και της έκθεσής της σε δανειακά χαρτοφυλάκια που επλήγησαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Αυτό το φαινόμενο αφορά το σύνολο του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο, μάλιστα η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που σχηματίστηκε από την συγχώνευση με δυο ελληνικές τράπεζες πρέπει να συγκριθεί πρωτίστως με τις άλλες ελληνικές τράπεζες που ως γνωστόν χρειάζονται πολλαπλάσια ποσά για να καλύψουν τις σχετικές ζημιές τους».

Αναφερόμενος επί προσωπικού, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν έχει πάρει ποτέ δάνειο «ούτε από την ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ούτε από καμία άλλη Τράπεζα για κανέναν λόγο και ποτέ δεν επεδίωξα το προσωπικό μου όφελος θέτοντας σε κίνδυνο, έστω και νόμιμο, τα χρήματα των άλλων μετόχων και των καταθετών».