ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τις 26 Νοεμβρίου μετατίθεται η απόφαση για την δόση

Για τις 26 Νοεμβρίου μετατίθεται η απόφαση για την δόση

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι αποφάσεις των δανειστών μας, καθώς αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαρρέουν, πως η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα παίρνει νέα παράταση.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι τοποθετούν στις 26 Νοεμβρίου την επικρατέστερη ημερομηνία για τη λήψη απόφασης για την καταβολή της δόσης και μάλιστα ένας εξ αυτών το ανέφερε και στην τηλεόραση του Bloomberg. Εφόσον αυτό ισχύει, τότε δεν θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ούτε στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αλλά ούτε και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου... «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καθυστερήσουν λίγες εβδομάδες ακόμη τη λήψη απόφασης. Οι υπουργοί αναμένουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ελληνική πλευρά έχει συμμορφωθεί με τους όρους της βοήθειας που λαμβάνει», σχολιάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Αυτ'ο πρακτικά για την χώρα σημαίνει πολλά πράγματα και κυρίως για την κυβέρνηση που πήρε τα πιο σκληρά μέτρα στην ιστόρια της χώρας και σε βάρος των πολιτών, με αντίβαρο ακριβώς την περίφημη δόση και δεδομένου, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προειδοποιήσει πως τα χρήματα των κρατικών ταμείων φτάνουν για άλλες 8 ημέρες! Το γεγονός λοιπόν, ότι για μία ακόμα φορά οι δανειστές μας πήραν αυτό που ζητούσαν αλλά δεν συνεχίζουν τις ίδιες χρονοτριβές από το καλοκαίρι, μάλλον δεν είναι καλός οιωνός ...για την κυβέρνηση. Βεβαίως, υπάρχουν και οι δηλώσεις του Σόιμπλε που τοποθετούν την απόφαση για εκταμίευση και σε ένα γενικότερο πλαίσιο και βέβαια οι πιέσεις Ομπάμα και ΔΝΤ για γενναίο κούρεμα εδώ και τώρα στο ελληνικό χρέος, αλλιώς θα μείνει η Ε.Ε μόνη της να χρηματοδοτήσει το ...ελληνικό «τρύπιο βαρέλι», όπως χαρακτηρίζουν το χρέος μας!

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Ούτε την άλλη εβδομάδα απόφαση για την Ελλάδα