ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Χαμηλότερο αναμένεται το έλλειμμα του 2012

ΥΠΟΙΚ: Χαμηλότερο αναμένεται το έλλειμμα του 2012

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί το πρωτογενές έλλειμμα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης το 2012.

Αυτό εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε ανακοίνωσή του προς απάντηση των όσων αναφέρονται σε χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με απάντηση του κ. O. Ρεν σε Ερώτηση του κ. N. Χουντή.

«Η Ελληνική οικονομία, μετά και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, βρίσκεται, σήμερα, σε ένα νέο, καλύτερο σημείο αφετηρίας, ώστε να ξεπεράσει τις αδυναμίες της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων, διατηρήσιμης βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης. Και αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, η πορεία εκτέλεσης, κατά το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους, η οποία κρίνεται ικανοποιητική, πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση πορεύεται σταθερά, βήμα-βήμα, προς την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013.

Κι αυτό παρά τη βαθύτερη από τις εκτιμήσεις ύφεση, όπως αναφέρει στην απάντησή του και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρεν, με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ της συνεισφοράς του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων μέσα στο 2012, εκτός αυτών που είχαν προβλεφθεί τον περασμένο Μάρτιο.