ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλμούνια: Πουλήστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Αλμούνια: Πουλήστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την εκκαθάριση και πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προτείνει ως λύση ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, με την οποία ο τελευταίος ζητά άρση των περιορισμών στη λειτουργία των Ναυπηγείων.

«Αν δεν μπορούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να επιστρέψουν την “παράνομη χρηματοδότηση” που έχουν λάβει, καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση και πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Χουντής «Παρά τις συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και τις ελπίδες που καλλιεργήθηκαν ότι θα επιτραπεί στην εταιρία "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε" να αναλαμβάνουν παραγγελίες εμπορικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των Ελλήνων, και ιδιαίτερα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης», και με δεδομένο ότι, η "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπήρχε κίνδυνος να κλείσουν τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά».

Ο Χοακίν Αλμούνια με τη σειρά του απάντησε πως «αν η ΕΝΑΕ δεν είναι σε θέση να επιστρέψει τις ενισχύσεις, θα πρέπει να προβλεφθεί η εκκαθάρισή της. Πράγματι, η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους».